KADRIPÄEV

KADRIPÄEV

25. november on kadripäev, mis sai nime Aleksandri pühaku Katariina mälestuspäeva järgi.

Vanasti pidid talunaised kadripäevaks välitööd lõpetama ja siis algas tubaste tööde aeg. Käsitöö tegemine ja lõnga ketramine olidki tubased tööd.

Kadripäeval käisid ringi valges riietuses kadrisandid. Kadrid laulsid ja mängisid pilli ning soovisid peredele karjaõnne. Kui kadrisante sisse ei lastud, siis soovisid nad perele ja karjale midagi halba.  

Väga tihti korraldati ja tänase päevanigi tehakse kadrikarnevale, kus toimuvad erinevad võistlused. Nii tehti ka meie koolis lasteaialastele ja 1.-5. klassi õpilastele. Seekord vastutas ürituse korraldamise eest 6. klass.

Igal klassil oli midagi huvitavat näidata. 1. klassi lapsed tantsisid ja laulsid ilusasti, 2. klass esitas mõistatusi ja kutsus kõige targemaid lapsi küsimustele vastama. 3. klass esitas samuti küsimusi, aga siis said kõik vastata. 4. klass näitas oma näitlemisoskust ja 5. klass laulis kadrisantide laulu.

Pärast valis žürii välja kõige huvitavamad kostüümid. Diplomi ja šokolaadi said Marek Ander Narusk, Mirtel Mitt ja Janne-Riin Lammertson.

Kadrikarneval läks igati korda. Sai tantsida, mängida ja naerda ka!

Ander Alliksaar
6. klass

Vaata (Ander Alliksaar)

You may also like...