TUND PALU METSAS

TUND PALU METSAS

Ühel soojal sügispäeval sõitsime Palu metsa, et tundma õppida seeneriiki. Kõigil olid kaasas korvid ja noad, et seeni ka korjata. Meid juhendas ja õpetas Margit Turb.

Saime teada, et seened ei ole taimed. Seeneosad olid meile 2.klassist juba teada. Tore oli maapinna seest uurida imepeenikest seeneniidistikku. Kübara all on seenel eoslehed. Seened kasvavad puude all ning nende koostöö on mõlemale kasulik.

Nägime tavalist vahelikku, üht punast kärbseseent, panter kärbseseent, mõned männiriisikad, kitsemamplit, nööpseent, pilvikuid, murumuna ja  kasepuravikku – leidis Mathias.

Leidsime kõige rohkem kukeseeni. Oleksime seeni ehk palju rohkem saanud, kui bussijuht Eero poleks kõiki seeni ära korjanud. Mõned lapsed leidsid pohli. Need viimased marjad olid väga maitsvad!

Meie õpetajale anti vile juhuks, kui peaksime ära eksima. Meil oligi seda vaja, sest mina, Paula ja õpetaja Anneli ei teadnud, kus on teised ja kus pool on buss. Õnneks saime kähku metsast välja tänu vilele. Selliseid loodusõpetuse tunde võiks meil veel olla!

Katriin 3.klassist

Vaata (Anneli Teder)

You may also like...