KÄISIME „TERE, KOOL“ MATKAL

KÄISIME „TERE, KOOL“ MATKAL

Kooliaasta esimesel neljapäeval, 7. septembril kogunes kogu koolipere koolimaja ette, et alustada iga-aastast „Tere, kool“ matka. Ilm oli muutlik – kõigil eelnevatel päevadel oli ilmateade lubanud vihma, aga ilmselt kuulas ilmataat Isabeli palveid ja matka ajal vihm meie selgu väga märjaks ei sahistanud. 
Päev algas bussisõiduga Otepääle. Seal viisid bussid meid kiriku juurde. Kirikuõpetaja Marko Tiirmaa näitas meile kirikut ning jutustas ühe loo kukest ja teise elevandist. Kahjuks on kirikuõpetajatel palju tegemist ning ega see meie õpetajagi väga teistsugune ole. Ta pidi jõudma kella 10.30-ks Tartusse. Meie lõbus koolipere liikus edasi talvekirikusse, kus meile räägiti talvekiriku ajaloost ja edasistest plaanidest. Käisime ka Eesti lipu muuseumis.       
Edasi viis matk meid linnamäele, kus vaatasime varemeid ja kuulasime õpetaja Peetri juttu radaritornidest. Selle aja peale olid kõigil juba kõhud tühjad ja sestap matkasime Tehvandi hüppetorni  juurde, kus saime tornis käia ja süüa. Söögiks oli kanasupp, õun ja magus pirukas. Kõhud täis ja meel taas rõõmus, me lausa lippasime Väikesele Munamäele. Seal vaatasime Eesti lipu kivi ning mäelt avanes ilus vaade Otepää maastikule. Lõpuks sai Väikesel Munamäel kõik vaadatud ja oli aeg kodu poole minema hakata. Väikesed olid bussidega juba ees ära sõitnud ja suurtel ei jäänud muud üle kui kooli poole kõmpida. Rännak oli osade jaoks väsitav, kuid siiski tore. Sai puude otsas ronitud, teisi hirmutatud ja ma olen kindel, et mõnda plikat tõmmati isegi patsist.
Lõpuks jõudsid kõik ilusasti kooli juurde tagasi.

Aksel Joonas Reedi                                                                                                                      
9. klass

Vaata pilte kooli pildialbumis (Janika Kilk, Karin Järv)

You may also like...