6. KLASS KÜLAS LAATRE PIIM AS-il

Kolletamiskuu teisel reedel,  9.oktoobril, käisime koos 1. klassiga uudistamas Laatre Piima farmides, kus on ligikaudu 1000 lehma ja 1500 noorlooma. Meil kõigil oli kogemus ka varasemast – eelmisel aastal käisime uudistamas Kesa-Agros, kus oli üle neljasaja lüpsilehma.

Kõigepealt pidime sõitma natukene kaugemale, et näha karusselllüpsi. Päris uhke värk, kui seda ikka enda silmadega näha saab! Jälgisime platvormilt, kuidas lehmad läksid karussellile ja sealt maha tulid.

Peale karusselllüpsi kõndisime järjest läbi lautasid, kus saime näha lehmi, pulle ja noorloomi. Suurematele lehmadele saime anda ka leiba. Nad olid väga sõbralikud ning noorloomad tahtsid meid hirmsasti limpsida 🙂

Nägime ka palju masinaid ning tehnikat. Sealhulgas saime vaadata, kuidas täidetakse peenestatud maisiga suurt siloauku.

Kokkuvõttes oli väga lõbus näha suure farmi tegemisi ning nende armsaid lehmasid! Läheksime rõõmuga sinna tagasi!

Elsa
VAATA 1 2 (Janika Kilk, Tiina Kukk)

You may also like...