KÄISIME NOORKOTKASTE PEALINNA LAAGRIS

KÄISIME NOORKOTKASTE PEALINNA LAAGRIS

Kuidas ja kus  sel suvel oma koolivaheaega veedeti? Mõni oli  maal vanavanemate juures, mõni  sõitis soojemale maale, aga meie Noorkotkaste Pühajärve rühm käis 25.-27. augustini Tallinnas pealinna laagris.

25. augustil hommikul startisime mina, Silver Ostrat, Siim- Kristjan Kutsar, Sten Brett ja meie juhendaja Nadežda Alliksaar Tallinna. Jõudsime Tallinna Reaalkooli kell 11. Panime oma varustuse ära ja läksime lõunasöögile. Rivistusel saime teada, milline programm meid ootab. 75 noorkotkast jagati kolmeks grupiks ja algas maraton mööda Tallinna muuseume. Esimene oli Tervisemuuseum, kus meile väga meeldis, kuna saime palju teada inimese kohta. Seejärel käisime Bastioni käikudes, kus giid rääkis, kuidas neid käike oli ehitatud. Saime palju uusi teadmisi Eesti ajaloost.

Kolmas koht oli Kaitseliidu peastaap, kus pidime vastama teemakohastele küsimustele. Käisime oma rühmaga veel Okupatsiooni muuseumis. Õhtul oli õhtusöök ja kell 19-22.30 vaba aeg.

26. augustil läksime pärast hommikusööki busside peale ja sõitsime Lennusadamasse, kus olime peaaegu kolm tundi. Seejärel hakkasime jalgsi liikuma Avastuskeskuse poole. Vahepeal sõime restoranis lõunasööki. Avastamiskeskuses meeldis meile väga. Proovisime erinevaid atraktsioone. Meile näidati ka, kuidas tekib äike.

Pärast tulid kolm rühma kokku Vabaduse platsil ja algas linnaorienteerumine. Meid jagati rühmadeks, igas rühmas pidi olema viis inimest. Meile anti tahvelarvutid, mille abil pidime leidma asukoha ning vastama küsimustele. Parim võistkond sai assortiikarbi.

Viimane päev algas hommikusöögiga. Ilm oli väga ilus! Panime vormiriided selga ning läksime Kadrioru parki ja lossi, kus saime teada väga palju fakte ajaloost. Jälle kiirustasime bussi ja viimane sihtkoht oli Tallinna teletorn. Seal oli ka väga huvitav, aga kahjuks oli aega vähe antud. Lõunasööki sõime Reaalkoolis. Pärast seda oli rivistus ja kokkuvõtete tegemine. Seejärel panime asjad kokku ja sõitsime mikrobussiga koju.

Kokkuvõtteks tahan öelda, et laager oli tormiline ja väsitav, kuid tõepoolest väga huvitav. Võib-olla mõnele ei meeldinud karmid käsud ja rivis käitumine. Korralikult pidi käituma kogu aeg, mitte ainult vormis, sest me oleme noorkotkad ning peame olema teistele eeskujuks!

Ander Alliksaar
6. klass

Vaata (Ander Alliksaar)

You may also like...