MATK „TERE, LASTEAED“

MATK „TERE, LASTEAED“

Õppeaastat alustasime 7. septembril traditsioonilise matkaga. Pühajärve lasteaed on kauni looduse keskel ja huvitavad mänguplatsid ning loodusrajad vaid jalutuskäigu kaugusel. Uut ja huvitavat oli avastada ka nendel, kes juba mitmendat korda rada külastasid. Käies alati samas kohas, näevad lapsed looduse muutumist aasta jooksul. Meie matkatee lookles mööda laudteed Kooliranda. Künkal imetlesime erilist vaadet Pühajärvele ja looduse ilu. Koolirannas süvenesime looduses toimuvasse, leidsime sügise lähenemise märke, kuulasime looduse hääli, õppisime tundma puid, taimi, seeni jm ning nautisime Johannese ema kaasa antud “energiaampsu”. Teekond jätkus jõe äärde. Seisime kaldal ja vaatlesime möödavoolavat vett. Kuulasime lugu Emajõe sünnist ja arutlesime loo tegelaste ning nende käitumise üle. Tagasiteel, kui samm hakkas aeglasemaks jääma, vesteldi sellest, mida kuuldi ja nähti ning mõeldi rahuloluga toredale matkale. Lapsel ei ole vaja igal nädalal uut kohta ja üllatust, vaid märgata looduses väikeseid muudatusi. Uusi avastusi said nii väikesed kui suured.

MATKAME MÕNUGA!

Taivi Rästas

You may also like...