PIKK KOOLIPÄEV JA JÕULUPIDU

18.detsembril oli meil pikk koolipäev. Kolm esimest tundi olid tavapärased ainetunnid, seejärel aga vaatasime aulas filmi Eia jõulud Tondikakul. Film jutustas meile tänapäevastest aktuaalsetest teemadest nagu metsa raie ja inimeste suhtlemisoskusest. Loo keskmes oli Eia, kes ootamatult peab jõuludeks maale minema. Filmis tuleb palju saladusi välja ning on võitlemist põlismetsa allesjäämise pärast. Pärastpoole oli osadel õpilastel filmi arutlus, teistel aga samal ajal jõulupeo peaproov, kus sai vajakajäämisi veel korda teha.

Jõulupeo teemaks oli kliima soojenemine. Sellega seoses oli näiteks 6.klassil plakatid tehtud, mis sõnastasid minu jaoks mõtte, et võim on tegelikult meie enda kätes. Palju oli jõulupeol laululisi etteasteid, eriti oli osavõttu algklassides, lauludega esinesid ka Kolm Varest. Pillidega astusid üles Andreas Peterson kitarripalaga ja Ander Alliksaar väikekandlelugudega. Ka õpetajad esinesid oma pillilooga. Jõulupeole kohaselt oli jõuluvana kohal ning andis igale klassile jõulupaki, pakke jagus ka õpetajatele. Raskendav asjaolu jõulupeo pidamisel oli see, et torm võttis just enne pidu elektri ära, aga sellest polnud hullu ning pidu tuli suurepärane välja.

Ander Alliksaar 8.klass
VAATA (Ander Alliksaar)

You may also like...