PÜHAJÄRVE PÕHIKOOLI KESKMINE ISA

Eesti Vabariigis on statistika pidamine väga popp, uuringuid koostatakse kõikvõimalike teemade kohta. Egas meie saa kehvemad olla. Nii otsustasimegi välja uurida, milline on Pühajärve põhikooli keskmine isa. Selleks koostasime ja saatsime peredesse väikese küsitluse.

Statistika kohaselt käib meie koolis õpilasi 89 perest, küsitlusele vastas 45 isa, seega 50,5 %. Pole paha!

Meie isadel on väga erinevad ja ilusad nimed: sealhulgas kaks Toomast, kaks Taavit ja kaks Markust, kaks Mikku ja kaks Andrest.

Meie isad on kokku ilmavalgust näinud suisa 1845 aastat, mis teeb vastanute keskmiseks vanuseks 41 aastat. Noorim 33, väärikaim vanus 56. Eakaaslasi on 35- ja 42-aastaste hulgas vastavalt 6+6. Seega mehed parimais aastais!

Meie isade keskmine pikkus on 179, 5 cm. Kui kõik vastanud isad pikuti heidaksid, saaksime kokku 807, 9 m pikkuse elava raja. Kõige pikemad isad jäävad napilt, täpsemalt 4 cm alla kahe meetri.

Meie issid on heas vormis, keskmine kehakaal on 88,7 kg. Vastanute kogumass on 3 tonni ja 990 kg.

Meie kooli keskmine isa kannab kingi nr 43, kusjuures suurim kinganumber 47 annab juba väiksema räätsa mõõdu välja.

Meie keskmise isa tunneme ära sinise silmavärvi järgi (18). Esineb ka hallisilmseid (13) ja pruunide silmadega (10) issisid. Haruldasem silmavärvus on roheline. Üks paps andis teada, et tal on ilusad silmad. Värvus jäi saladuseks.

Meie isad töötavad väga erinevatel ametikohtadel ning seda on väga keeruline keskmisena välja tuua. Küll aga võime tõdeda, et meie isad on väga töökad ja kuldsete kätega ehitajad, treialid, mehaanikud, autojuhid, tehnikud jne, jne.

Pühajärve Põhikooli keskmisel isal on 3 last. Kõige uhkem võib olla isa, kelle peres kasvab 9 järeltulijat.

Isade lemmiksöögiks on liha ja kartulisalat, neid nimetati kõige enam. Aga võime nentida, et isad toidu suhtes pirtsakad pole ning söövad väga erinevaid toite. Enamus neist maitsevad väga ka lastele.

Isade lemmikjookideks on Coca Cola, kohv, järgnes vesi ja alles neljandale kohale platseerus õlu. Mitmed isad eelistavad juua tervislikku mahla.

Pühajärve kooli keskmisele isale MEELDIB kala püüda ning lastega mängida. Vaba aega sisustatakse ka näiteks sportimise, kodu remontimise, ristsõnade lahendamisega ning looduses ning saunas käimisega. Meie isad on väga mitmekülgsete hobidega.

Isadele EI MEELDI teiste järelt koristada, nõusid pesta, arveid maksta, lund lükata ning mõnel juhul ka tööl käia. Nimetati ka, et ei meeldi lorutada ja aega surnuks lüüa. Samuti mainiti mitmel juhul ka vastumeelsust tülitsemise ja vaidlemise suhtes.

Oh kooliaeg, oh kooliaeg ….  Pühajärve kooli isadele meeldis kõige enam koolis käies kehalise kasvatuse tund, seda mainiti koguni 11 korral. Huvi pakkus ja ajalugu ning võrdselt 4 häält said keemia ning tööõpetus. Vähemalt korra said ära nimetatud kõik tunniplaanis leiduvad õppeained.

Küsimusele, milline on parim moodus spikerdamiseks, tuli hulgaliselt häid nõuandeid, mida me siinkohal ei avalda, vaid edastame õpetajatele (et nad oskaksid valvsad olla). Kõige rohkem soovitati aga kõik ausalt ära õppida ning meie kiidame selle heaks. Kindlasti on väga hea plaan kirjutada põhjalikud spikrid, kuid neid mitte kasutada. Võtame teie nõu kuulda!

Isadelt laekus väga palju toredaid soove ja soovitusi nii õpilastele kui ka õpetajatele. Nendega saab tutvuda koolimaja seintel asuvatel pilvekestel.

Täname kõiki isasid, kes ankeedile vastasid ja aitasid meil matemaatikatundi mitmekesistada!

4. klass

You may also like...