HÕISSA, VASTLAD!

15.veebruaril tähistas vastlapäeva lasteaia vanem liitrühm. Tegevusi oli nii toas kui õues. Rääkisime vastlapäeva kommetest ja traditsioonidest. Lustlikul vastlapäeval said lapsed osavust ja täpsust proovile panna seale saba panemises, ubade täpsusviskes ja oma soovi täide minemist ennustada. Pesime nägu üheksa korda, et see meil kogu aasta ilusaks jääks ja kammisime seitse korda juukseid, et need ilusaks ja tihedaks kasvaksid. Vastlapäeva lahutamatu osa on ikka vastlaliu laskmine. Mäel toimusid erinevad lustiga võistlused. Suurimat elevust pakkus aga köievedu. Kõik osalejad said diplomi ja medali. Lumise vastlapäeva järel sai süüa hernesuppi ja vastlakukleid. Rõõmu tundsid nii suured kui väikesed. Loodame, et saame nautida talvemõnusid ka järgmisel aastal.

Taivi Rästas
VAATA (Taivi Rästas)

You may also like...