VASTLAPÄEV

Teisipäeval, 16. veebruaril toimus vastlapäev ja tervisepäev „Talvevõlud“.

Juba kooli jõudes sain aru, mis päev täna on, sest koolimaja garderoobi ja koridori olid ummistanud kelgud. Kui algklassid koolipingist vabanesid, tormasid nad kohe oma kelke esimese pisikese lumehunniku otsa testima. Need olid töökorras!

Koolimaja juurest matkasime Kondimäele. Samal ajal õppisime tundma Eesti talisportlasi. Mäel toimus tegevus klasside kaupa neljas punktis. Kohtunikeks olid 7nda klassi õpilased.

Esimene ala toimus enne vastlamäge, siledal maal – tõukekelgusõit koos matemaatikaga. Et teatevahetus üle saaks antud,  pidi oskama kiiresti liita-lahutada, teadma tegureid ja kordseid või arvutama liuväljaku pindala.

Pikima liu jaoks oli eriti pikk rada lahti lükatud, kui ainult eriti head kelgud jõudsid raja lõppu. Osa kelke kaldus kohe esimeses kurvis lumehange. Vingeima kelgu võistlusel sai näidata oma kelgu parimaid sõiduoskusi. Prooviti ka lõbusat kelgurongi, mis nagu piilupardilgi läks ikka uperkuuti, aga lõbu oli laialt. 

Kelguslaalom oli kõige rohkem osavust nõudev ala. Parimaid tulemusi näitasid siin rooliga kelgu omanikud. Kooli tagasi matkates sai lahendada  maastikumängu LOQUIZ keskkonnas. Iga läbitud 200 m järel said uue küsimuse ja tee läks nagu lennates.

Koolis oli söögiks hernesupp ja vastlakukkel. Küll need maitsesid hästi pärast õues liikumist!

7nda klassi poolt suur tänu Kääriku rajameistrile suurepäraste kelguradade ja õp. Janikale abi eest päeva korraldamisel! Ilmataadile tänu sooja ilma ja lumesaju eest!

Väga vahva päev oli! 7. klass ja klassijuhataja õp. Pille
VAATA (Pille Kangur) VAATA (Tiina Kukk)

You may also like...