EMAKEELEPÄEV

Sel aastal tähistasime emakeelepäeva 13.märtsil. Pühajärve raamatukogujuhataja Ly Haaviste eestvedamisel toimus 5.-9.klasside segavõistkondade viktoriin. Viktoriinis olid küsimused, mis käisid laudadel olevate raamatute kohta. Sees oli ka faktititeadmisi, mida ei saanud raamatutest vaid oma peast. Aega oli antud 50 minutit. Natuke räägiksin veel emakeelepäeva ajaloost, seda on hakatud tähistama 1996.aastast, luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünnipäeva ajal. Põhjus, miks just tema sünnipäeval hakati seda pidama, sai sellepärast tehtud nii, et ta oli üks Eesti esimesi kirjanikke. Lisaks on 2008. aastast hakatud korraldama e-etteütlusi Vikerraadio poolt. Varsti pärast viktoriini saime teada, kes olid kõige tublimad. Kolmanda koha said Elsa Naruski, Sirli Saarna, Ander Alliksaar ja Gert Kiivit. Teise auväärse koha said Aneth Kaileen, Raimond Ilves, Riinu Vaht ja Kerret Robin Rebane. Esimese ehk kõige ihaldatuima koha said Liis Jürgenson, Reelika Almar, Johanna Kaarna ja Silver Ostrat.

Kokkuvõttes on see igati vajalik päev, et me suudaksime oma eesti keelt hoida ja õigesti kasutada. Lugege raamatuid, see arendab teie keelekasutust märgatavalt!

Ander Alliksaar
8.klass

VAATA (Karin Järv)

You may also like...