2. KLASSI ÕPPEKÄIK VAPRAMÄELE

7. mail käis 2. klass Vapramäel. Õppekäigu pealkiri oli “Orava aastaring”. Vapramäe Loodusmaja juures kohtusime meie juhendaja Triinuga. Alguses tuletas ta meile meelde, kuidas õppekäigul käituda. Seejärel toimus väike ümberkehastumine – meist kõigist said oravad. Ja oligi aeg asuda teele, et kuulda, kuidas elab üks orav erinevatel aastaaegadel.

Alustuseks saime teada, mida teeb orav kevadel. Kõige põnevamaks osutus pesa ehitamine. Sattusime nii hoogu, et kuidagi ei suutnud lõpetada. Seejärel proovisime, kuidas pimedad ja abitud oravapojad oma ema ainult häälitsuse järgi üles leiavad.

Edasi liikudes jõudsime suvesse. Suvel tegeles orav peamiselt poegade kasvatamisega. Vältida tuli vaenlasi: kanakulli, nugist, kakku ja kassi. Proovisime ka seda mängides ning selgus, et põgeneda polegi nii lihtne.

Sügis tõi oravale kiired ajad. Kiiresti tuli vahetada kaunis oranž suvekarv talvise halli kasuka vastu. Vaja oli toiduvarusid otsida ja peita. Orava toidulaud osutus üsna rikkalikuks. Seal oli pähkleid, mune, linnupoegi, tammetõrusid, tõuke jne. Proovisime, kuidas on peidetud toitu pimesilmi leida. Selles olime väga osavad.

Talvel orav magab oma soojas pesas ja väljas käib ainult toitu hankimas.

Olimegi terve aastaringi läbinud ja läbi vahvate tegevuste saanud teadmisi orava elukommetest. Kõik osapooled jäid päevaga rahule, Ainult üks laps oli kurb, et vihm, mille vastu me nii hästi olime valmistunud, ei jõudnudki meieni 🙂

Aitäh õpetaja Peetrile, kes ikka ja jälle meile selliseid toredaid õuesõppevõimalusi pakub.

2. klass ja õpetaja Krista
VAATA (Krista Sumberg)

You may also like...