TALVELAAGER ROOTSIS

TALVELAAGER ROOTSIS

3. -12. märtsini toimus Rootsis Östersundis noorkotkaste ja kodutütarde talvelaager, millest võttis osa ka Pühajärve kooli kaks 9. klassi õpilast  — Anet ja Erik.  

Neljapäeval hakkasime Valgast sõitma Tallinna poole, sinna jõudsime umbes kella neljaks. Laeva peale läksime õhtul kella viieks. Stockholmi jõudsime hommikul kell 10. Sealt edasi sõitsime bussiga Östersundi. Sõit kestis 8 tundi. Reis oli pikk ja väsitav, kuid tore. Kui kasarmutesse jõudsime, oli rivistus ja seejärel jaotati meid tubadesse.

Järgmisel päeval tuli varakult ärgata. Meil olid riviõppused ja loengud. Pidime ka ise oma suusad ära tõrvama. See tekitas küll probleeme, kuid kõik said sellega lõpuks hakkama. Pühapäeval läksime väliõppusele, mis kestis neli päeva. Kui kohale jõudsime, jagati meid kolme rühma ja algas  telkide ülespanek. See tekitas meie rühmas väga suuri probleeme, kuna telk kukkus mitu korda kokku. Liikumine toimus ainult suuskadel, mis oli väga kurnav. Järgmistel päevadel oli samuti paar loengut, õpetati esmaabi ning toimus laskesuusatamine ja orienteerumine. Öösiti oli ka öövalve, tuli jälgida, et telgis olev tuli ära ei kustuks.

Metsast tagasi tulime neljapäeval, 10. märtsil. Kuna meie rühm võitis, siis saime ka auhinnad. Kõik laagris osalejad said diplomid. Tagasi hakkasime sõitma samal päeval. Kui Stockholmi jõudsime, ööbisime hotellis. Järgmisel päeval oli vaba voli linnas ringi käia ja uudistada. Laeva peale läksime õhtul ja hommikuks olime Eestis. 

Reis oli väga tore ja õpetlik, kuid raske.

Anet Künnapuu

You may also like...