LASTEAIA KÕIGE PISEMAD KÜLASTASID RAAMATUKOGU

LASTEAIA KÕIGE PISEMAD KÜLASTASID RAAMATUKOGU

Eesti keele kaunis kõla
kostab laia ilma otsa.
Mere taga samas keeles
kajab laul ja ei saa otsa.
Eesti rahvas eesti keeles
võõral maalgi kõneleb,
KODU-EESTI ikka meeles
ja see keel ei unune.

Seoses emakeelenädalaga lasteaias, veetisid sõimerühma lapsed mõnusa tunnikese Pühajärve raamatukogus. Vastu võttis meid juba tuttav tädi Ly, kes on raamatukogu juhataja. Esmalt tutvusime raamatukogu ruumidega. Riiulite vahekäigud olid eriti põnevad. Oleme ka varem külastanud raamatkogu aga nii pikalt pole seal aega veetnud. Ly luges meile ette muinasjutu “Kuidas rebane oma saba karistas“. Lapsed proovisid muinasjutu teksti ka koos Ly-ga esitada. Seejärel sai iga laps valida raamaturiiulilt omale kõige meeldivamaid raamatuid ja neid laual või vaibal vaadata. Veel saime teada, milleks on raamatukogu vajalik ja kuidas raamatuid hoida. Laste valikul laenutasime raamatu „Rehepapp ja vanapagan“ – Eesti muinasjutte. Seda on meil mõnus unejutuks lugeda. Raamatukogu on raamatu kodu – seal on ta rahul, kui tolmu ei kogu, … (Leelo Tungla luuleread).

Suured tänud Sulle, tädi Ly.


You may also like...