MATK RABAS

MATK RABAS

Käisime Põlvamaal Valgesoo rabas räätsamatkal. Ilm oli ilus, sest päike paistis. Räätsade kohta saime teada, et vanasti tehti räätsasid puuokstest. Neid oli väga raske hooldada. Räätsadega on lihtne lumes ja rabas kõndida. Rabale on iseloomulik, et seal kasvavad kidurad männid ja rabataimed. Tähtis taim on turbasammal, mis kasvab aastas ühe millimeetri. Turbasamblal ei ole juuri.

Rabas kasvab ka uimastava lõhnaga sookail. Sookailu kasutati vanasti putukatõrjena. Sookailu pandi ka õlle sisse, et õlu ikka korralikult purju ajaks. Purju ajas küll hästi, aga hommikul oli peavalu missugune. Lumel nägime igasuguseid jälgi. Tundsime ära hiire, rebase, jänese ja kitse jäljed. Mulle meeldis viktoriin. Tegime viktoriini nii, et moodustasime 2. ja 3. klassi võistkonnad. Pidime ära arvama 11 looma hääle. Orava häälitsus oli naljakas. Hurraa! 2. klass võitis! Kompassi ja kaardi abil jõudsime rabast välja. Lõkke ääres jõime sooja teed ja sõime pirukaid.  Oli tore talvepäev ja sisukas matk.

Katriin Ostrak
2. klass

Vaata pilte (Maie Eensalu)

 

You may also like...