KOHTUMISED KIRJANIKU JA LUSTAKA KATARINAGA

Meie lastele meeldib väga raamatuid vaadata, jutte kuulata või ise lugeda. Pühajärve raamatukogu ja lasteaia koostööst on nüüdseks võrsunud juba mitmeid kohtumisi nii silmast silma kui ka raamatute tegelastega.

29.oktoobril oli meil võimalus kohtuda lastekirjanik Kristina Ruderiga. Aga enne külalise ja tema loominguga tutvumist said lapsed kuulata lugusid kirjaniku raamatust “See lustakas Katarina”. Vanemraamatukoguhoidja Ly Haaviste tuli taas lasteaeda juturaamatute korviga. Sellest leidsime ka raamatu Katarinast ja tema perest.

Katarina elab talus koos ema-isa, õe ja vennaga. Lastega juhtub iga päev midagi naljakat ja meil oli väga põnev sellest kõigest osa saada. Vimkadega lood pakkusid lastele tihti äratundmisrõõmu ja õhinal toodi näiteid oma perest, lemmikloomadest ja naljakatest juhtumitest.

Raamat tõstab esile töökasvatust, pereväärtusi ja üksteise hoidmist. Kõige naljakam oli laste arvates lugu, kus korjatakse purgitäis tigusid ja tuuakse need mustrite ladumiseks tuppa. Aga teod ei püsi sugugi mustris ja kui ema tuppa vaatab, on neid kõik kohad täis … Naljakas oli ka juhtum konnadega, mida enamus emmesid teatavasti paaniliselt kardab. Vaatasime koos ka lustakaid pilte ja hea rõõmus olek oli kõigile kindlustatud.

Täname Pühajärve raamatukogu meeldiva koostöö eest!

Taivi Rästas, Pühajärve lasteaiaõpetaja

You may also like...