“TERE KOOL” MATK

Selle õppeaasta alguse “Tere kool” matk toimus 6. septembril Sangastes.  Ilm oli suurepärane.

Meie, nooremad õpilased, külastasime kõigepealt Sangaste lossiparki. Sangaste lossi taga kasvas suur tamm, mille ümber korraldasime ronimisvõistluse. Tüve ümber tulid teha ring nii, et jalad maad ei puudutaks. Kõige osavam oli Saskia.

Pargis kasvas palju erinevaid puid. Saime teada, et varasematel aegadel oli pargis  450 liiki aga, praegu on umbes 200. Huvitavamatest puudest jäid meelde mandžuuria pähklipuu, kuradipuu ja ameerika pärn. Nägime ka seeni. Ühed olid pilvikud, teised torbikseened.

Jalutuskäik viis meid RMK lõkkeplatsile, kus meile õpetati, kuidas saab lugeda puu vanust isegi siis, kui aastarõngad on tihedalt koos. Proovisime ka, kuidas terasvilla ja akuga saab metsas kiiresti tuld teha.

Seejärel läksime kirjanik  Richard Rohu unistuste tallu. Richard Roht on kirjutanud lastele loodusest ja loomadest. Üks tema juttude kogumik kannab pealkirja “Jutte loomadest”. Sealt lugesid õpetaja Tiina ja Elsa ette katkendeid kass Otu seiklustest.

Koos jalutasime tagasi lossiparki, kus kinnitasime keha ja mängisime õpetaja Tiina juhendamisel vahvat loodus-bingot.

See oli tore ja õpetlik matkapäev! Aitäh korraldajatele!

Laur Jaanus 4. klass

Vaata  1  2  (Aili Orlikov, Tiina Kukk)

You may also like...