JÕULUMAAL KÄIK

Teisipäeval, 10.dets sõitsime koos algklasside õpilastega bussiga Ülenurme jõulumaale, mis asub Kukeharja külas. Kui olime kohal, tulid meile vastu teistmoodi välimusega giidid: ühel oli sokusarved ja teisel pardinokk. Nad selgitasid oma väljanägemist sellega, et Kukeharja külas võivad kõik omamoodi välja näha ja teha, mida süda lustib.

Meid oli palju, seega jaotusime gruppidesse. Pärast giidide tutvustamist läksime teaduskambrisse. Seal näidati meile õhupallikatseid. Näiteks kuidas puidust terava otsaga varda saab läbi õhupalli ajada, ilma et see katki läheks.

Kui me olime teaduskambris katsed sooritanud, läksime magusate näppude kambrisse. Seal saime teha maiust, mille nimi on “Kirju koer”. Seejärel seadsime sammud sepikota. Sepp lasi ühel õpetajal tinaga õnne valada ning sepistas meie kooli direktorile naelast roosi.

Järgnevalt ootas meid põgenemiskamber. Seal saime otsida heinakuhjast nõela (leidsime üles!) ja mune ning lugeda paberilt  tagurpidi vanasõnu.

Põgenemiskambri külastuse järel läksime lustikambrisse, kus mängisime vanaaegseid laste lemmikmänge: peitust ning “Haned -luiged, tulge koju!”, Lustikambris oli ka palju põhku,  milles vanasti lapsed hullata armastasid.

Viimaks  läksime peamajja, seal ootas meid Jõuluvana. Laulsime koos “Tiliseb,tiliseb aisakell!” ja kõik said endale kingipaki, milles oli  ilus  jõuluehe ning piparkook.

Minule  meeldis Ülenurme jõulumaa väga,  tahaks veel sinna minna!

Loreida Tammjärv, 4. klass

VAATA (Aili Orlikov)

You may also like...