KONTSERDID VALGAMAA HOOLDEKODUDES

KONTSERDID VALGAMAA HOOLDEKODUDES

Kirjutan oma mõtteid seoses Valgamaa hooldekodude külastustega. Tihti küsitakse minult, mis seob mind hooldekodudega. Vastan, et seost praktiliselt ei ole, aga on inimesed, kes seal elavad. Muidugi hoolitsetakse nende eest, aga nad lamavad päevast päeva või istuvad ratastoolis. Minu eesmärk on tuua nende ellu natukene rõõmu väikese kandlekontserdi näol kaks korda aastas: jõulude ja emadepäeva ajal. Seekord ma käisin emaga jälle Valga hooldekodus 10. mail. Suur saal oli inimesi täis. Otepääl esitasin kaks kontserti, Sangastes kahes kohas kaks kontserti.

Emadepäeval, 14. mail külastasime Karula hooldekodu, kus ma mängisin igas toas viis lugu. Hargla hooldekodus mängisin samuti igas  toas, kuna seal on põhiliselt elanikud, kes lamavad peamiselt voodis. Viimane kontsert oli Taheva sanatooriumis, kus mängisin 15 lugu. Ema oli minuga kaasas  ja ta ütles, et ei ole kunagi varem emadepäeval nii palju kandlemuusikat kuulnud.

Meie jaoks oli see ainulaadne kogemus. Mitte kuskil mujal ei saa näha nii sooja vastuvõttu. Inimesed olid väga tänulikud ning tihti nägime nende silmis pisaraid. Iga kord pärast kontserdi lõppu oli väga tore tunne, et tegime midagi head. Ja kuna tagasiside oli väga meeldiv, siis otsustasin koos vanematega, et see traditsioon jätkub.


Selle jaoks õpin ma veel lugusid oma õpetaja Koidu Ahki juures. Peame muretsema uue 10-keelse  pilli.  Tänu Karula hooldekodu juhatajale Sirje Tannile on algkapital olemas. Suur tänu talle!

Aga ma tahaksin veel juurde lisada: laulu- või pillimehed, tulge koos meiega heategevust tegema!

Ander Alliksaar
5. klass

Vaata (Alliksaar)

You may also like...