KOOLIJUHT MIIA PALLASE ARVAB, ET

KOOLIJUHT MIIA PALLASE ARVAB, ET

laupäeval, 20. mail toimus koolimajas vahva üritus – Pühajärve Põhikooli vilistlaste kokkutulek. Nii erilises paigas on 160 aastat antud kooliharidust. Tänu kooli vilistlastele ja praegustele õpetajatele saime nautida väga huvitavat kontserti ja koolile kingitud stende, mis kajastavad koolijuhte, koolielu tähtsündmusi ja kõikide lendude lõpupilte (vanim aastast 1938). Stendid seadsid trükivalmis kooli vilistlased Ülle Kübarsepp (lõpetamise aasta 1970) ja Eike Tasa (1965). Kontserti juhtisid Kadri Orav (2003) ja Kaspar Uibokand (2006). Kontsert algas kooli tervitusega, luuletuse luges lõpuklassi õpilane Gabriel Õun, esines kandleansambel. Järgnes tants „Tulitilgad“, mille esitasid Alice Raidmets ja Arnold Sumberg (2014), kes lõpetavad sellel õppeaastal Otepää Gümnaasiumi. Kaasakiskuvad esinemised olid ansamblilt  MALK (Me armastame laulda koos), kuhu kuuluvad kooli inglise keele õpetaja Lembi Oja koos oma abikaasa Kunoga, muusikaõpetaja Lii Peterson,  endine kunsti- ja käsitööõpetaja Ave Kruusmaa ja tema abikaasa Ain, kooli vilistlane Katrin Karus (1985), Marko Punnar ja Jaan Illisson. Eriliselt lummas Priit Petersoni (2014) kitarrimäng, kes lõpetab sellel aastal Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli ja siirdub oma õpinguid jätkama Saksamaale Weimari Muusika Akadeemiasse. Ka esinemine duona koos venna Andreasega (õpib kooli 6. klassis) leidis väga sooja vastuvõtu.

Ükski kooli tähtsündmus ei saa toimuda ilma Pühajärve puhkpilliorkestri osavõtuta ja alati on oodatud esinema ka kooli vilistlaste vaskpillide ansambel koosseisus Remi Leopard (2010), Mait Peterson ja Magnus Leopard 2012). Arno Anton asendas seekord tuubamängijat Imre Leoparti (2012). Aktuse juhid Kadri ja Kaspar olid põiminud muusikapalade vahele kooliaastate meenutusi, mida esitasid 2004. aasta koolilõpetajad Kristjan Oinus, Krista Järv ja Martti Sala. Aktuse lõpetas vilistlaste koor õpetaja Lii Petersoni juhatamisel.

Seejärel suunduti koolimaja siseõue, kus nauditi nii kooli praeguste kui ka vilistlaste rahvatantsurühmade esinemist. See esinemine sai teoks tänu vilistlase Kadri Oravale, õpetaja Krista Sumbergile ja Aili Mägile. Siseõues maitsti suppi ja nauditi Pühajärve puhkpilliorkestri muusikat. Lõpetajad külastasid oma kooliajal toimunud tegevustest koostatud väljapanekuid nii vanas kui ka uues koolimajas. Õhtul mängis Andre Ostraki (2010) ja tema sõprade bänd, hiljem keerutati jalga ansambliga Nööp . Üllatusesinejaks oli Aivo Puidak (1976) koos abikaasa Marikaga, kes pakkus silmailu Argentiina tangosid esitades.

Koolijuhina olen tänulik kõigile neile, kes tulid kohale, et austada OMA KOOLI. Olen tänulik kooliperele, et nad aitasid jäädvustada meenutusi ja mälestusi kooliajast. Minu üks unistusest täitus ja ilmavalgust nägi trükis, mis kajastab meie kooli vahvat traditsiooni – lõpuklassi õpilaste seinamaalinguid. Iga seinamaaling on olnud omanäoline, rõõmus ja peidetud sõnumiga loovtöö.

Järgmisel aastal ilmub juba 9. kooli almanahh, kuhu ootame vilistlaste meenutusi ja mälestusi. Teie lood on oodatud aadressil kool@pyhajarve.edu.ee.

Aitäh!
AITÄH!

You may also like...