KUPERJANOVLASTE RADA 2015

KUPERJANOVLASTE RADA 2015

25.-27. septembrini toimus Tõlliste ja Karula vallas võistlusmatk “Kuperjanovlaste rada”. Võistlusest said osa võtta Kodutütarde ja Noorkotkaste neljaliikmelised võistkonnad. Pühajärve Põhikoolist võttis osa neli tublit 9. klassi õpilast: Anet Künnapuu, Erik Salk, Jane Ilves ja Liisi Prans.

Võistlus toimus neljas vanusegrupis: noorem aste 10-13-aastased, keskmine aste 14-18-aastased (k.a), külalisvõistkonnad ja vanem aste 19+ (ainult Kaitseliidu Valgamaa maleva võistkonnad).

Raja pikkuseks oli nooremal astmel kuni 20 kilomeetrit, keskmisel ja vanemal kuni 35 kilomeetrit. Võistkondadel tuli liikuda jalgsi maastikul ning täita talle antud ülesandeid. Võistkond pidi kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja ilma igasuguse kõrvalise abita.

Võistlusmatkal toimus liikumine kontrollpunktist kontrollpunkti vastavalt etteantud järjestusele ning ajagraafikule. Kontrollpunktides tuli täita etteantud ülesandeid.

Võimalikud võistlusalad olid esmaabi, „granaadi”vise, takistusrada, noavise, sõlmed, looduse tundmine, luureraporti koostamine, sideülesanne, miiniväli. Peale selle oli ka teisi üllatusülesandeid.

Anet Künnapuu, 9. klass

You may also like...