KOOSOLDUD AEG ON KULDA VÄÄRT

Kuigi meie koolis oli juba alanud pikisilmi igatsetud vaheaeg, kogunesid kolmapäeva, 20. detsembri õhtul aulasse neljandike pered, et üheskoos jõule tähistada.

Meie esialgne plaan, laternamatk Kooliranda, läks sõna otseses mõttes vett vedama, sest karge talveilm ja kaunis kohev lumevaip asendus vihma, pori ja rohetava muruga. Käiku läks plaan B.

Pärast väikest tervitust lastelt algasid „tunnid“. Läbivaks teemaks loomulikult jõulud. Esimeses, eesti keele tunnis panime soojendusena proovile rühmade tähelepanu. Marleeni poolt ette loetud teksti põhjal toimus tähelepaneliku kuulaja viktoriin. Kõikidele küsimustele oskas vastata seltskond „Võitjad“, kes teenisid nimele kohaselt maksimumpunktid. Väga tähelepanelikud olid olnud teisedki laudkonnad.

Nüüd läks tõsiseks loovtööks: iga laudkond pidi koostama jõululuuletuse. Selle töö eest oli võimalik teenida ka VEPA punkte laste motivatsioonipudelisse. 10 minutiga valmisid toredad värsid, mis igati tingimustele vastasid ning loojate poolt ka ette kanti. 10 punkti teenitud nagu niuhti!

Pärast väikest liikumispausi (üheksandike poolt jõulupeol õpetajatele ette näidatud tantsukest) algas kunstitund. Nüüd pidi laudkond otsustama, kes jäävad vastvalminud luuletust illustreerima, kes asuvad piparkooke kaunistama. Kõik said oma töö suurepäraselt tehtud! Arvestatud! 😊

Ees ootas liikumisõpetuse tund. Selles tunnis pidid pered koolimajast üles leidma jõuluteemalise korgibingo küsimused ning neile õigesti vastama. Et olla esimeste lõpetajate hulgas, pidi olema kiire, kaval ja heade teadmistega. Esimestena said rea täis Mariel ema Ingaga, riburada teisedki.

Viimase, inimeseõpetuse tunni käigus kontrollisime Kahoot! viktoriini abil perede silmaringi jõulude teemal. Tuleb tõdeda, et vanematel on jõulude asjus väga head teadmised. Esikoha saavutasid Mihkel Mati ema Reilikaga. Supertublid olid kõik teisedki pered!

Ja viktoriini lõppedes külastas meid jõuluvana. Ta vabandas, et eelmisel päeval kooli külastanud kolleeg oli klassi kõige tähtsama, ühiskingi, unustanud üle anda. Tema tuli nüüd võlga klaarima. Lapsed lunastasid kingi välja ühislauluga. (Aitäh imeilusa laulu õpetamise eest, õpetaja Anneli!). Kui taat jälle teele saadetud, oli aeg maitsta perede endi kaasa toodud head ja paremat.

Soovime kõikidele Pühajärve kooli õpilaste, õpetajate ja koolitöötajate peredele rahulikke jõule ning lõbusat aastavahetust!

4. klass ja õpetaja Tiina
VAATA

You may also like...