EKSKURSIOON EESTI SPORDIMUUSEUMISSE

EKSKURSIOON EESTI SPORDIMUUSEUMISSE

6.mail külastas 3.klass Eesti Spordimuuseumi, mis asub Tartus. Kõigepealt vaatasime lennukimudeleid. Seejärel näidati meile vanu uiske, kelke ja suuski. Väga huvitavad olid ühed väga vanad hobuse sääreluust tehtud uisud. Saime teada, et esimesed spordivõistlused toimusid Roomas. Nägime palju erinevaid medaleid. Giid rääkis, et vanasti oli diplom palju väärtuslikum kui medal, sest diplomil oli võitja nimi, aga medalil ei olnud. Näitusel oli ka kaks hästi vana jalgratast. Vanaaegsed jalgrattad tehti puust. Hiljem tehti juba rauast, aga need olid väga kallid. Jalgratas pärandati isalt pojale. Nägime ka hästi vanu suuski. Saime teada, et vanasti kasutati ainult üht suusakeppi. Ühes ruumis oli kuulsa eesti maadleja ja jõumehe Georg Lurichi kuju, palju erinevaid sangpomme ja tõstekange. Nägime ka mitmete eesti sportlaste medaleid, karikaid ja olümpiamängudel osalejate riietust. Ühes ruumis kuulsime nõukogudeaegset muusikat. Giidi jutu järgi pidid töötajad vanasti hakkama võimlema, kui see muusika käima pandi.Tegime ka köievedu. See ei olnud tavaline köievedu, vaid seinal oli ekraan ja pidime seina küljes olevat köit tõmbama. See oli vahva, sest seal ekraanil olnud inimesed kukkusid, nagu köit tõmmates ikka vahel ette tuleb. Toas olid ka erinevad jõusaali treeningvahendid, mida me siis proovida saime. Oli väga tore päev.

3.klass

Vaata (Maie Eensalu)

You may also like...