Meie kooli matk ,,TERE KOOL“ Võrumaale

3.septembril toimus järjekordne ,,Tere kool“ matk. See on üks meie kooli pikaaegsetest traditsioonidest. Seekord külastati Võrumaad.

Tutvuti Urvaste kirikuga, mis on eriline oma arhitektuuri poolest. Nimelt on see Eesti ainukene basiilikalaadne kolmelööviline maakirik. Kirik oli algselt palju väiksem ja hiljem tehti sellele põhjalik laiendus. Huvitavaid fakte jagus veel, näiteks tähistati 2013.aastal kiriku 600.aastapäeva. Saime näha kiriku orelit, kellatorni ja altarit.

Külastati Tamme-Lauri tamme. See paik vastandus usuliselt, oluliselt eelmisele paigale. Eks ole eestlased ennem ,,puukallistajad“ olnud. Konkreetne tamm ongi pühapuu ja ühtlasi Eesti jämedaim. Kolmandaks sihtkohaks oli Pokumaa, kus saadi väga paljude metsateadmiste osaliseks. 8.-9.klassile räägiti metsade majandamisest ja nende tüüpidest. Majandatavaid metsi on kahte sorti, üks lageraietega ja teised püsimetsadena. Püsimetsas erinevalt lageraie metsast jääb mets alles, võetakse ainult vajalikud puud välja. Lisaks on olemas põlismetsad, kus ei ole inimene oma poolt mõjutanud looduskkeskonda, selliseid on meil Eestis väga vähe. Peale selle saadi teada erinevate puukahjustuste tekitajatest, eri liiki puudest ja marjadest.

Nagu iga aasta nii ka see aasta saime teada palju uut ja veeta aktiivselt teistsugust koolipäeva!

Ander Alliksaar 9.klass
VAATA (Ander Alliksaar)
Rohkem pilte kooli pildikogus

You may also like...