ÕPPEPÄEV LOODUSES

ÕPPEPÄEV LOODUSES

Reedel, 27. mail käisime Pühajärve ääres matkamas. Hommikul sõitsime Pühajärvele. Seal ootas meid Margit Turb. Hakkasime koos temaga matkama Murrumetsa. Kuulasime linnulaulu, vaatasime taimi ja nägime ka loomi. Võtsime rabas mullaproove.

Liikusime edasi mööda laudteed, kuni jõudsime metsani. Uurisime välja, et tegu on salumetsaga. Teel metsa nägime, kuidas kiilid veest välja tulid. Jällegi uurisime mulda. Kaevasime augu ja võtsime proove. Valasime mulla sisse soolhapet, et näha, kui palju see  kihiseb. Samal ajal täitsime töölehti. Käisime ka Pühajärves jalgu pesemas.

Kui kõik tehtud, hakkasime tagasi minema. Nägime matkal erinevaid linnuliike. Nendest meeldejäävaim oli karmiinleevike.

Pühajärve sõjatamme juures vaatasime lodjapuud, mis oli kaetud lehetäidega.

Matk oli huvitav ja ilm oli ka hea.

6.klass

You may also like...