JÕULUHÕNGULINE ÖÖLUGEMINE

JÕULUHÕNGULINE ÖÖLUGEMINE

11.detsembril toimus 4.klassil öölugemine. Klassijuhataja tunnis kaunistasime Anderi isa toodud imekauni ja lõhnava jõulukuuse ning katsime jõululaua. Seejärel harjutasime näidendit „Imelik unenägu“, mida esitasime lasteaia lastele ühisel jõulutunnil. Nüüd oli aeg kinnitada keha kodust kaasavõetud näksiga.
Järgnes vaikuses ja rahus juturaamatu „Väikevend ja Karlsson katuselt“ lugemine ning küsimustiku täitmine, mis kestis tund aega. Õhtu jätkus meeleolukalt jõululauas loosipakkide lunastamisega. Need saime kätte ainult väikese esinemisega. Järjekordselt üllatas meid klassivend Ander imeilusa kandlemänguga. Kingid üle vaadatud, seadsime sammud Pühajärve raamatukokku, kus valisime lugemiseks endale sobiva juturaamatu. Oli taas vaikuse aeg – ligi tund aega luges igaüks omaette valitut raamatut. Hiljem tutvustasime teistele loetut.
Nüüd oli aeg  õhtusöögitoimkonnal hakata toitu valmistama. Ülejäänud õppisid samal ajal lühinäidendit „Väikese poisi suur mure“ raamatukoguhoidja Ly juhendamisel. Näidend läks ettekandmisele enne õhtusöögilauda istumist.Tuule ja Sonja juhendamisel oli toimkond valmistanud maitsva pitsa ja pastaroa.
Peale õhtusööki kutsus raamatukoguhoidja Ly meid raamatukokku öiseid hääli kuulama. Ta juba ootas meid küünlavalgel. Äkki kuulsime krõbinat. Otsides leidsime…. uurimistööd tegeva hiire! Kuna oli pime, siis oli kuulda õõvastavat kiljumist, karjumist ja isegi nuttu. Hiir, kes oli väga 8.klassi Cärolini moodi, rääkis meile oma uurimistööst. Teemaks  oli ta valinud raamatute populaarsuse erinevates kooliastmetes. Pinnisime teda ka küsimustega. Naasime koolimajja ja hakkasime üles otsima küsimusi, millele tuli raamatutest leida õiged vastused. Küsimuste leidmine oli lihtne, aga vastuseid andis otsida. Kõigil pärast näod õhetasid väsimusest.
Siis jõudis kätte mängimisaeg. Ette oli valmistatud pudelimäng ja ajalehtedesse pakitud kingituse avamismäng. Õhtu viimane ettevõtmine oli disko, kus tüdrukud tantsisid, aga poisid piirdusid ainult muusika kuulamisega. Enne uinumist mängisime veelkord pudelimängu. Hommikune äratus kulges pikkamööda. Kui mõned veel magasid, siis teised mängisid juba rahvastepalli. Pärast hommikusööki mängisime jalgpalli. Oligi aeg asjad kokku pakkida ja  ruumid korda teha. Siis vahetasime oma lemmikraamatuid ja saime neidki lugeda. Varsti olidki vanemad järel ja asusime koduteele. Oli väga lõbus, veidi väsitav, aga samas ka sisukas öölugemine. Selles oli jõulumeeleolu ja tutvusime ka paljude uute raamatutega.

Tuule-Liis, Eeva Mai, Aneth Kaileen, 4.klass

Vaata (õp Maie)

You may also like...