BIOLOOGIA ÕPIKODA

BIOLOOGIA ÕPIKODA

Teisipäeval, 15. detsembril toimus kolmas biolooga õpikoda. Seekord oli teemaks „Inimene“. Meie õpetajateks oli kaks toredat noormeest Tartu Ülikoolist.

Algul rääkisid õpetajad meile inimese elundkondadest. Siis rääkisime inimese närvisüsteemist, sellest, kuidas inimene reageerib erinevatele värvidele ja mis tüüpi inimesi on üldse olemas. Selgus, et enamik meist on sellised, kes võitlevad vastu või põgenevad. Ehk siis kui oleksime loomad, oleksime territooriumi kaitsjad.

Teine katse oli pulsi mõõtmine. Seda tegime erinevalt. Algul mõõtsime rahulikus seisundis oleva pulsi. Edasi mõõtsime pulssi ja vaatasime samal ajal mingit kindlat värvi. Seda värvi vaadates tõusis pulss enamikul meist.

Kolmas katse oli reaktsiooni mõõtmine, mida saab teha ka tavalise joonlauaga. Lõpuks mõõtsime oma kopsumahtu, käte jõudu ja vererõhku tavaliste aparaatide abil.

Väga tore päev oli. Ootame suure rõõmuga järgmisi õpikodasid.

Oliver Kiho ja Harald Raave, 7.klass

Vaata (Pille Kangur)

You may also like...