1. KLASSI JÕULUHOMMIK

1. KLASSI JÕULUHOMMIK

18. detsember pidas meie klass päkapikkude jõuluhommikut. Päev algas magusa osaga – piparkookide küpsetamisega. Kuna töölaud oli pisike, siis jagunesime kaheks rühmaks. Tüdrukud alustasid piparkookide tegemisega, poisid sel ajal nuputasid ja täitsid päkapikukooli töölehti. Esimesed pannitäied ahju ja vahetasimegi meeskonnad välja. Tüdrukud nuputama, poisid rullima ja vormima. Kes enam nuputada ei jõudnud, võis televiisorist vaadata multifilmi Lumivalgekesest. Parim osa küpsetamise juures oli glasuuriga kaunistamine. Siin võis oma fantaasia tööle panna ja seda meie „päkapikkudel“ jagus.

Piparkoogid said valmis, ruum koristatud ja jätkusid päkapikukooli tegevused juba oma klassiruumis: päkapikkude võimlemine, päkapikkude eesti keel ja mängutund. Eriti meeldis lastele mäng „Jõulupuu, päkapikk, jõuluvana, põhjapõder“. Aeg möödus märkamatult ning juba oligi tarvis minna aulasse kohtuma külalisega.

Piparkoogid tulid meil imehead. Kahju ainult, et neid jõulukohviku tarvis alles ei jäänud (nagu esialgne plaan oli).

Vaata (Krista Sumberg)

You may also like...