MEIE ESIMENE KOGEMUS „VÄLE JÄNESEL“

MEIE ESIMENE KOGEMUS „VÄLE JÄNESEL“

16.aprilli hommikul pidi vara ärkama, sest juba kell 7.15 ootas meid Valga Kaitseliidu veoauto Sihval Pühajärve külaraamatukogu juures. Me ronisime veoautosse ja sõit võis jätkuda. Alguses oli lõbus, aga pärast hakkas külm, sest ring oli pikk ja auto tagakatet ei olnud alla lastud.

Lõpuks jõudis meie auto Tõrva linna kultuurimaja juurde, kus panime oma võistkonna kirja. Võistkonnas olid Ander, Tuule-Liis ja Hetti-Maarja. Pärast saadeti meid kontrollpunkti, kus vaadati, kas meil on kõik vajalikud asjad kaasas. Kaasas pidid olema vile, kompass, vihmakeep ja täislaaditud telefon. Enne starti pidi iga võistkond lahendama ristsõna ja alles seejärel sai minna võistlusrajale.

Raja peale oli märgitud 20 kontrollpunkti + lisaülesanded. Ülesandeid oli Päästeameti, Politsei ja Kaitseliidu poolt. Leidsime enamus kontrollpunkte üles, kuid meie viga oli selles, et kartsime ära eksida ja ei läinud sügavale metsa puuduvaid punkte otsima. Aega oli antud 4 tundi, aga meie jõudsime finišisse 1,5 tundi varem. Sõime lõunasuppi ja banaane kõhud täis ning jäime ootama lõpurivistust ja loosimist.

Arusaadavalt ei jõudnud meie võistkond esikolmikusse, kuid Hetti-Maarjale naeratas loosiõnn ja ta võitis jalgrattatulede komplekti. Oligi aeg koju minna. Tüdrukud sõitsid koju oma transpordiga, kuid mina veoautoga. Koju jõudsin kell 18.00.

Minu arvates päev ei möödunud ilma asjata. Saime uusi teadmisi, väga palju viibisime värskes õhus ja saime omavahel suhelda. Kindlasti lähen järgmisel aastal „Väle Jänesele“, aga rohkem oleks vaja õppida kaardi lugemist.

Ander Alliksaar
4.klass

You may also like...