SOOMUSRONGI KÜLASTAMINE PUKAS

25.jaanuaril külastasid Pühajärve kooli 8-9 klassi õpilased Pukas soomusrongi. See üritus oli pühendatud 100-aastasele Eestile ning pidi meid viima aega, kui oli vabadussõda.

Kõige alguses peeti erinevaid kõnesid, seejärel oli aeg tutvuda soomusrongiga. Meile räägiti soomusrongi ajaloost, ka sellest kui palju sai inimesi hukka. Tuli välja, et kõige suurem hulk inimesi suri hoopis haiguste, mitte sõjaga seotud asjade tõttu. Elamine oli sõduritel soomusrongis väga kitsas ning magati naridel. Tavaliselt sellisel ajal väga palju suitsetati, et enda meelt parandada. Meditsiin oli tollel ajal päris hea tänu sellele, et arstid oli tulnud Tartu ülikoolist või isegi Peterburgist, aga tavaliselt jäi puudu vahenditest ning ravimitest. Meile näidati erinevaid sõjapüsse, mürske ja kuidas tollel ajal oldi riides.

Kokkuvõttes oli tõesti huvitav, kuidas vabadussõjas võideldi ning mis vahendeid selleks kasutati.

Ander Alliksaar

Vaata (Ander Alliksaar)

You may also like...