TÖÖTOAD VALGUSES JA VARJUS

4.detsembril käisid meil külas 11.klassi õpilased Valga gümnaasiumist. Nende ülesandeks oli viia läbi töötoad 6.-9.klassile ning juhendada meid, kui me peaks jääma hätta. Töötoad olid päris erinevad, ühes pidime tegema taskulambi ning teises programmeerima miniarvutit.

Meie, 6.-7.klassi õpilased, valmistasime alguses taskulampi. See pidi valgustama ühe meetri ulatuses ning valgustama vähemalt 2 tundi. Meile oli antud töövahenditeks teip, mahlapakk, käärid, led lamp ja vasktraat. Meie rühmale öeldi, et me oleme kõige nutikamad. See töötuba arendas meie loovust ja mõtlemist, mis oli igati positiivne. Muidugi meid aitasid õpilased ka Valga gümnaasiumist, aga peamise osa tegime ikka ise.

Kokkuvõttes oli see töötuba väga tore, arendas mõttemaailma ning fantaasiat mida peab ellu viima.

Teine töötuba oli Arduino töötuba, kus me programmeerisime väikest arvutit. Jällegi oli juhendajaks Valga gümnaasiumi 11.klassi õpilane. Tema näitas meile slaidil erinevaid töövõtteid ning kuidas väikest arvutit programmeerida. No siis me proovisime, algul läks kõik metsa, ei saanud midagi aru aga pikapeale lõpuks sai midagi tehtud, aga ei midagi erilist.

Kokkuvõttes arendas see töötuba meie programmeerimise oskust. Mõlemad töötoad olid huvitavad, kuigi taskulambi valmistamine oli siiski natukene huvitavam kui miniarvuti programmeerimine, sest sellest sai rohkem aru ja taskulambi ülesandes sai ka olla loomingulisem.

Ander Alliksaar
7.klass

Vaata (välja arvatud pildid aulas; Karin Järv)

You may also like...