XVII JAAN LATTIKU MÄLESTUSJOOKS JA –KÕND LÜLLEMÄEL

XVII JAAN LATTIKU MÄLESTUSJOOKS JA –KÕND LÜLLEMÄEL

Osalesime Pühajärve Põhikooli õpilastega 28. oktoobril Lüllemäel toimunud kirjaniku, riigi- ja kirikumehe, EV haridus- ja välisministri, meie noortekirjanduse ühe rajaja, „Meie noorte“ juttude autori Jaan Lattiku 137. sünniaastapäeva tähistamisel. Selle raames viidi läbi  XVII Jaan Lattiku mälestusjooks ja -kõnd „Teejuht 2015“, millel ka meie Pühajärve Põhikooli võistkonnaga juba mitmendat aastat järjest osalesime. Võistkonda kuulus kaheksa 7-16-aastast Meie Noort (võistkonnas oli I kooliastmest 2 õpilast, II kooliastmest 3 õpilast ja III kooliastmest 3 õpilast ning nende seas pidi olema vähemalt 3 tüdrukut). Jooks ja kõnd toimus Jaan Lattiku parima noortejutu ”Teejuht” jälgedes. Vastavalt jutule kulgeb rada Jaan Lattiku sünnitalu Mäkiste teeotsas asuva mälestuskivi juurest Lüllemäe Põhikooli juurde. Raja pikkuseks oli kokku 5,5 km, millel asus 8 kontrollpunkti. Tegu oli teatejooksuga, kus igal osalejal tuli läbida erineva pikkusega maa.

Pühajärve Põhikooli edukas võistkonnas jooksid: I etapp (150 m) Annabel Haak. II etapp oli distantsilt kõige pikem ning seega kõige raskem (1600 m), selle läbis Romet Reino. III etappi (800 m) jooksis Erik Salk, IV etappi (1050 m) Andreas Kiivit, V etappi (250 m) Ruuben Jaagant, VI etappi (400 m) Pipi Õun, VI etappi (900 m) Karl-Markus Toover; VII etapp (300 m) jäi läbida Aneth Kaileen Petersonil.

Kui jooks joostud, pakuti osalejatele suppi ja teed ning kuna autasustamiseni oli omajagu aega, siis sai koolimaja taga staadionil aega parajaks tehtud (kes mängis palli, kes turnis niisama).
Ilm oli küll veidi karge, aga see-eest päikeseline ning seega oli mõnus joosta. Kokku osales jooksul 6 teatevõistkonda. Meie koolil õnnestus sel aastal saavutada II KOHT! Autasuks võitjatele oli aastaks Rändav Jaan (Jaan Lattiku mälestuskivi väike koopia), medalid ja kotitäis auhindu: lauamängud. Lisaks loositi välja hulk päevaauhindu. 

Tänud korraldajatele ja meie tublidele jooksjatele.

Janika Kilk

Vaata (Janika Kilk)
 

You may also like...