ÕPPEKÄIK LUHASOOS

2. aprillil 2024.  a. võtsid 8-nda ja 9-nda klassi õpilased osa Karula Rahvuspargi  õppeprogrammist “Uurime raba”. Matkasime 5 km pikkusel Luhasoo õpperajal. Kõik tingimused õuesõppeks olid suurepärased – mõnus seltskond, 17 soojakraadi, päike ja rõõmsameelne giid Helen Kivisild. Nägime erinevaid soo arenguastmeid – madalsoo, siirdesoo, raba. Tutvusime rabataimedega. Tupp-villpea alustas õitsemist, sookailu lõhn hullutas ja eelmise aasta jõhvikad maitsesid hapult. Töölehele kleepisime rabataimede lehti. Jõhvikal on väga suured marjad aga imepisikesed lehed. Rabajärves nautis luigeparv kaunist ilma, meie aga mõõtsime vee temperatuuri – 9 kraadi. Rabamätta sees oli ainult 6 kraadi sooja. Rabasaarel tegime pikniku ja nautisime kaasa pandud sööki. Giid pani meid mõtlema looduse hüvedest. Me saame tasuta hingata puhast õhku, korjata marju, puhata looduses. Me ei mõtle sellele igapäevaselt mida loodus meile tasuta pakub. Viimane lõbus ülesanne oli toiduahela mäng. Aitäh mõnusa matka eest ilmataadile, 8. ja 9. klassi õpilastele ja giid Helenile!

Õpetaja Pille
VAATA (Pille Kangur)

You may also like...