TANTSULASTE TEGEMISTEST (ehk inimene teeb plaane, Jumal juhib…)

Sügiseti teevad isetegevuskollektiivid plaane algavaks hooajaks. Kui välja hõigati, et 57. rahvusvaheline folkloorifestival Europeade toimub 2020. a suvel sama hästi kui nurga taga, Klaipedas, otsustasime õpetaja Anneliga, et võiksime 2.-4. kl tantsulastega festivalikogemust omandama minna. Kõik lapsed osaleda ei soovinud (ikkagi  mitu päeva kodust kaugel), seepärast kutsusime kampa pererühma Sangaste Rukkikakerdajad lapsed ning saimegi seltskonna kokku.

Selgus, et sama plaan oli väga paljudel rühmadel üle Eestimaa ning korraldajatel tuli teha valikuid, kes Eestit esindama läheb. Võtsime julguse kokku, läbisime edukalt ettetantsimise ja pääsesimegi festivalil osalejate hulka. Kumbki rühm tegeles tavapäraselt oma koosseisu ja tantsudega, festivali repertuaari omandamiseks korraldasime kahepäevase koostöölaagri. Meie ühiseks nimetajaks sai rühmade tegutsemise asukohtade järgi Sangaste Sihvakad.

Just sel nädalavahetusel, kui pidi toimuma meie teine koostöölaager, kuulutati välja eriolukord ja laager jäi laste suureks kurvastuseks ära. Järgnes pea kaks kuud vältav teadmatus – mis saab edasi? Juhtus see, mida oligi karta – festival lükati aasta võrra edasi ning toimub suvel 2021, ikka Klaipedas.

Hooaeg jäigi pooleli. Otsustasime õp Anneliga: enne suure suve algust kutsume tantsulapsed kokku, et hooajale tore punkt panna. Esmaspäeval, 15. juunil toimuski meie hooaja lõpuüritus. Alustasime temaatilise maastikumänguga, kus väga oluliseks koostöö ja kasuks tulid tantsu- ja muusikaalased teadmised (ikkagi tegu rahvatantsijatega!). Pärast kõikide kontrollpunktide läbimist ja ülesannete edukat sooritamist seadsime sammud Kooliranna poole. Seal mängisime, pidasime piknikku (söötsime sääski ja sügasime kuplasid ?). Päeva lõpetasime kooli juures seikluspargis. Oli vahva päev!

Täname toredaid ja tegutsemishimulisi tantsulapsi ja nende koostööalteid lapsevanemaid! Aitäh õpetaja Janikale, kes aitas põneva maastikumängu üles seada! Suur, suur aitäh, lapsevanemad Astrid Hõbe ja Kalle Kaart, abi ja toe eest ürituse õnnestumisel!

Soovime kõikidele põnevat ja seiklusterohket suve! Tantsimiseni!
Tantsuõpetajad Anneli ja Tiina

Fotod ja videod (Astrid Hõbe)

You may also like...