KADRIPÄEV

25. novembril toimus meie koolis kadripäev, korraldajaks 6. klass. Kadrid on tavaliselt ilusad ja valged, aga selleks, et kõik karnevalist osavõtjad paremini näha oleks, olid korraldajad ennast hoopis musta riietanud.

Pidu alustas lasteaed hoogsa laevamänguga, mis tekitas kohe rõõmsa meeleolu. Kolmas klass laulis rahvalikku laulu, mida said kõik kaasa laulda.

Esimene ülesanne kõikidele osalevatele gruppidele oli sättida ennast pildile kadriperena. Mängus “Kadri ütleb” uurisid korraldajad, kui tublid ja tähelepanelikud kadrid peol osalevad.

Edasi toimus tegevus neljas rühmas. Ühe tegevusena tuli võimlemisrõngast üksteisele edasi anda nagu kadrid käivad perest peresse. Järgmises  pesas tuli makaronidest kokku saada kaelakee, sest kadrid on alati ilusad. Seejärel visati ajalehest palle, sest tavaliselt loobivad kadrid vilja, mis toob vilja- ja karjaõnne. Viimasena oli võimalus kirjutada luuletus kadripäevast, sest kadrid lahkusid alati pererahvast tänades. Kahjuks oli aega liiga vähe ja ainult 2 rühma jõudsid luuletamiseni.

Kadrid on nagu mardid, aga ilusamad nad.
Kadrid on valged, aga mardid on mustemad.

Kadrid toovad karjaõnne,
Mardid toovad viljaõnne.

Õpetaja Pille ja 6.klass
VAATA (Pille Kangur)

You may also like...