TERE, SÜGIS!

Kuigi ilm on juba paar nädalat näidanud sügisemärke, saabus kalendrisügis alles kolmapäeva hilisõhtul. 2. klass läks Kooliranda sügist tervitama päev hiljem, neljapäeval.

Ilm oli õppekäiguks ideaalne, päike säras ja tuulgi oli vaibunud. Enne matkarajale asumist kaevasime loodusõpetuse uurimuse huvides metsa alla maasse erinevat prügi. Kooliaasta lõpus kaevame  augu taas lahti, et veenduda, millisest prügist on loodus jagu saanud.

Randa jõudes jagunesime paaridesse ning esimeseks ülesandeks oli kirjelduse põhjal ära tunda Eestis enamlevinud puud. See osutus päris parajaks pähkliks. Kõige tublimad puude tundjad olid Saara Ronja ja Coco Beatrice, neile järgnesid Sander ja Mihkel Mati.

Neljapäeviti on meil ka kunstitund, seepärast oli järgmiseks ülesandeks rühmaga ühine metslooma joonistamine.  Et oleks põnevam, ei tohtinud rühmaliikmed üksteisele öelda, mis looma oli plaanis kujutada. Ükshaaval tuli  veeretada täringut ja kasvavas järjekorras siis vastav kehaosa joonistada. No ei tahtnud sugugi see vajalik silmade arv tulla just siis, kui seda vaja oli! Lõpuks õnnestus kõikidel rühmadel ettenähtud kehaosad paberile saada ning vaatasime koos oma imeelukad üle.  Olid päris naljakad olendid, keda ilmselt Eesti metsades ei kohta. Õppemängude ideed pärinevad Liikuma Kutsuvate Koolide sügisseminarilt.

Nagu ikka, lendab aeg lõbutsedes linnutiivul. Enne koolimajja naasmist veel mängisime ja kinnitasime keha tervislike sügisandidega.  Paraku me kõiki plaanitud tegevusi läbi viia ei jõudnudki, seetõttu jätkasime järgmisel päeval koolis.

Tagasiteel oli tuulepoiss meid rannast üles leidnud ja keerutas puudelt kuldseid kaselehti. Küll sügis on kena aastaaeg!  

2. klass ja õpetaja Tiina
VAATA (Tiina Kukk)

You may also like...