MAAILMAKORISTUSPÄEV

Reedel, 17. septembril oli Pühajärve Põhikooli lastel maailmakoristuspäev. Erinevatel klassidel oli koristusaeg erinevatel tundidel. Viies klass ehk meie klass koristas bussijaama. Meie läksime koristama 5. tunni ajal. Kui meil oli neli tundi ära olnud, läksime me riietusruumi, panime üleriided selga ja töökindad kätte. Seejärel kogunesime maja ette, kus anti meile kotid ja öeldi kuhu peame koristama minema. Me leidsime 45 minuti jooksul uskumatult palju prügi näiteks klaasi, kilet ja muud sellist. Käisime päris kaugel metsas ja korjasime kokku kõik prügi, mis me leidsime. Pärast tegime grupipildi koos prahiga ja siis viskasime prügi prügikasti. Seda prügi poleks pidanud seal metsas algusest peale olema, see oleks pidanud algusest peale prügikastis olema. Prügi hulgast võtsime välja paar vana ja tervet tindipotti, mille panime eesti keele klassi. Kuna meile tundus, et 5. tunni ajal jäi palju prahti metsa, siis läksime viiekesi 6. tunni ajal tagasi ja korjasime selle ära. Selle prügi hulgas oli näiteks plekkvann ja palju vanu konservipurke. Meile meeldib loodust koristada ja meil oli selle aja jooksul väga-väga lõbus. Päev möödus kiiresti ja meil oli tore. Me teeksime seda teinekordki. Aga üht peab ütlema: Inimesed, ärge visake prahti loodusesse, selle koht on prügikastis!!!

Säde Lepp
VAATA (Pille Kangur)

You may also like...