TEISTMOODI LÕPUAKTUS

12. juunil toimus Pühajärve Põhikoolis lõpuaktus. Sellel aastal oli see omamoodi eriline. Näiteks ei saanud kõik huvilised lõpuaktusest osa võtta, sest koroonaviiruse pandeemia oli seadnud omad piirangud. Samas said huvilised jälgida otseülekannet youtube kanalist.

Aktuse korraldaja oli traditsiooniliselt 8.klass. Õhtut juhtisid Sonja Nämi ja Ander Alliksaar. Üritus algas liputseremooniaga, peale seda lauldi Eesti Vabariigi hümni ja Koolilaulu. Esineti laulude ja luuletustega: ,,Varesed” lauluga ,,Kõnnin Eestimaa külas”, 8. klass isetehtud luuletustega, õpetajad lauluga ,,Meelespea” ja Tuule-Liis Jaagant oma lauluga. Kõnedega esinesid direktor Miia Pallase, Otepää vallavanem Jaanus Barkala, Hoolekogu esimees Teet Reedi, lõpetaja Tuule-Liis Jaagant, lapsevanem Rita Vaht ja klassijuhatajad Krista Sumberg ning Peeter Kangur. Kiitusega lõpetasid Tuule-Liis Jaagant ja Mairo Kõiv. Aktus lõppes lippude üleandmisega, järgnes koolitrepil lõpetajate õnnitlemine ja pildistamine. Kõrvu paitasid nii aktuse ajal kui õues puhkpilliorkestri helid. Ühised tegemised lõpetas traditsiooniline toiming: 9. klass läheb kooliranda, viib kivi vette (peseb ära) ning 8.klass peab kivi veest välja tooma. Kui kivi leitakse veest, viiakse see Pühajärve Põhikooli kiviktaimlasse ja pannakse sellele 8. klassi pärg ümber. Nii lõppes see tähtsaima kooli lõpetamine, sest põhikoolis veedad sa enim aega ja ta on algus ülejäänud elule.

Aeg küll lendab, aga kooli traditsioonid ja väärtused jäävad!

Ander Alliksaar 8.klass
VAATA pildid videod (Karin järv)

You may also like...