KESKKONNATEADLIKKUSE ÕPPEPROGRAMM ÄHIJÄRVE ÄÄRES 7. JA 9.KLASSILE

Nagu tavaliselt, sõitsime bussiga välja kella 8.30 ning see päev oli esmaspäev 13.mai. Meile tuli vastu giid, kes rääkis erinevatest pinnamoodidest. Liivakastis näidati meile, kuidas on erinevad pinnamoed tekkinud ning mis on üldse pinnamoed. Isegi mutihunnik on pinnamood, lihtsalt mõned pinnamoed on tähtsamad kui teised. Räägiti, millised tegurid kujundavad pinnamoodi – nendeks on tuul, inimtegevus, erinevad looduskatastroofid vm. Pärastpoole pidime ise näitama, kuidas need tekkisid ehk näitama, mida olime kuulanud.

Pidime kõndima läbi matkatee, seal räägiti meile samakõrgusjoontest ning kuidas oleks arukas läbida matkaradasid. Meile näidati ühte kohta ning pidime arvama, kuidas on tekkinud see looduskoht. Matka lõppkohaks oli vaatlustorn, aga siis läks ilm väga halvaks ja saime läbimärjaks.

Kokkuvõttes saime teada väga palju uusi termineid ning kuidas siiski ikkagi on see maailm loodud, mis on meie ümber.

Ander Alliksaar
VAATA (Janika Kilk)

Õppeprogrammi toetaja KIK

You may also like...