ÕPPEKÄIK POKUMAALE

Esmaspäeval, 13.mail sõitsime õppekäigule Pokumaale. Saime palju huvitavat teada kirjanik-kunstik Edgar Valterist. Edgar Valter sündis aastal 1929 ja suri aastal 2006. Ta on kirjutanud 80 raamatut, näiteks ”Pokuaabitsa”.

Minu 1. klassi aabitsa pildid on tema joonistanud. Edgar Valter on illustreerinud paljudesse raamatutesse, näiteks “Sipsik” ja ”Naksitrallid”. Edgar Valter maalis oma maalid õlivärvidega. Kui ta värve segas ja tal värve üle jäi, siis need olid tal plekkpurgis.

Õues saime tuttavaks pokudega. Eesti niiskeid ja märgi niite ning madalsoid asustavad pokud. Pokud kuuluvad lõikeheinaliste sugukonna tarna perekonda. Nende välimus oleneb peamiselt aastaajast. Suvel on pokud kaharapäised ja muide rohelist tooni juustega. Talvel saavad neist longusjuukselised linalakad, kes enamasti kannavad valgeid barrette. Silmatorkavalt kõrgeid mättaid moodustab meil põhiliselt kaks tarnaliiki – luhttarn ja mätastarn.

Me läksime metsa matkama. Seal rääkisime puudest. Metsas sadas kõvasti – nagu oavarrest. Pugesime puude alla varju. Teel sõime jänesekapsaid, need olid hapud. Jänesekapsast ei tohi segamini ajada võsaülastega, sest need on mürgised.

Kui me olime lagendikule jõudnud, siis pidime jooksma sama rada tagasi. Raja peal oli palju juurikaid. Oli raske joosta. Metsast välja jõudes, ootas meid ees üllatus … Meile anti pärmitainas ja sellest pidime tegema pika ussi, ning selle toki otsa keerama. Nii küpsetasime lõkkel saia. Saia juurde jõime vaarikavarre teed. Kõik see maitses imehästi!

Oli huvitav õppereis. AITÄH!

Teksti kirjutas 2. klass, toimetasid Kadili Lemmik ja Marili Lemmik

VAATA (Aili Orlikov)

Programmi toetaja KIK

You may also like...