ÕPPEKÄIK PÄHNI KÜLASTUSKESKUSESSE

Reedel, 10.mail käisime klassiga Võrumaal Pähnil. Sinna läksime bussiga ja meiega oli kaasas ka 7.klass. Õppekäigul läksime metsa jalutama ja õppisime uusi ja põnevaid asju. Mina õppisin puu vanust mõõtma nii, et ei peakski üldse puud maha võtma. Kõige huvitavam oli minu meelest üks mahakukkunud puu, mille sisu oli väga pehme ja niiske. Õppekäik oli tore ning metsas saime peale teadmiste ka vaadata kunstitöid, mis olid metsa ära peidetud. Kõige rohkem nendest meeldis mulle okstest tehtud uks, kus sai ainult ühte pidi minna ja tagasi enam ei saanud. Õppekäik oli tore ja mulle meeldis. Läheksin kindlasti veel metsa õppekäigule.😊
Madli Jussila

Käisime klassiga reedel, 10. mail Pähnil õppekäigul koos 7. klassiga. Alguses me panime seitsmenda klassi maha ja nad läksid teise giidiga Paganamaale vaatetorni. Peale seda läksime Pähni külastuskeskusesse, kus meil oli tore giid, kes rääkis selle koha ajaloost, metsast ja ristipuudest. Käisime matkamas, kus ta rääkis meile palju huvitavat metsadest ja metsaistutamisest, näiteks et elava puu vanust teada saada, puuritakse sinna auk, võetakse osa välja ning vaadatakse rõngaid. Veel rääkis ta, et metsa mahtu saab mõõta ühe veidra ketiga, millel on ots, seda ma varem ei teadnud.
Mulle see õppekäik meeldis ja meie giid oli väga tore. Õppisin nii ühtteistki metsast ja metsa istutamisest.
Laas Kaasik

Käisime klassiga Pähnil matkamas. Läksime sinna bussiga, sõit oli pikk ja käänuline, kuid jõudsime sinna hea tujuga. Õppekäik toimus 10. mail ja ilm oli üpris halb, kuid mitte väga hull. Meie õppekäigu teema oli mets. Mulle meeldisid sellel õppekäigul faktid ristipuude kohta. Sain teada seda, et põdrakanepit saab söögiks valmistada ja sain ka teada, mis need kõlakojad on. Mulle meeldis meie õppekäik.
Mirtel Liis Mitt

Minu arust oli väga huvitav käik, sest sain palju uut teada. Näiteks, et puud ei pea maha võtma, et saada teada kui vana puu on. Selleks on eraldi tööriist, et võtta puu seest proov ja vaadata, kui vana see on. Veel oli tore, et sai jälle heas ja värskes õhus looduses jalutada ja nautida vihmast ilma🙂🙂
Marten Parv

Reedel, 10. mail käisime Pähni külastuskeskuses. Sinna sõitsime suure bussiga, kuues ja seitsmes klass koos. Meile räägiti Pähni metskonna ajaloost ja üldiselt metsa teemast. Sain teada, et raielangile jäetakse kasvama üksikud puud – need on seemnepuud. Vahva üllatus oli puidust tehtud kunst metsas. Oli mõnus päev metsas.
Anna Arike

You may also like...