NUTIKAD MATEMAATIKUD 2024

3.mail toimus Pühajärve koolis kolme maakonna pikaajalise traditsiooniga 41. matemaatikavõistlus “Nutikad matemaatikud”.  Võistlusel osalevad Tartumaa, Valgamaa ja Viljandimaa 5.-8.klasside 6-liikmelised võistkonnad, mis moodustatakse piirkondade matemaatikaolümpiaadide parimatest õpilastest. Võistluse korraldamine käib nn külakorda ehk eelmisel aastal võõrustas meid Tartumaa, sel aastal Valgamaa ning järgmisel aastal oleme kutsutud Viljandimaale. Igal aastal on erinev ka ülesannete koostamise tööjaotus: sel aastal 5.kl ja 6.kl Valgamaa, 7.kl Tartumaa, 8.kl Viljandimaa. Igas klassis on kokku 18 võistlejat ning igal võistlejal tuleb kahe tunni jooksul viis ülesannet lahendada, kusjuures vormistamist vajavad selgitustega lahendused.

Võistlusele eelnes väike kehakinnitus ning tervitamine kooli aulas. Kooli direktor Miia Pallase kutsus kooli liikumisaastale kohaselt kõiki aktiivselt koha peal virgutavalt võimlema. Meie kooli tutvustava esitluse tegi 9.kl õpilane Paul Aares Fjodorov. Võistlusele järgnes lõunasöök ja õpilased said minna jalasirutusele koos päikselise sooja ilma nautimisega Otepääle, õpetajad aga kontrollisid õpilaste tehtud tööd. Võistluse lõpetas kõikide osalenud õpilaste tänamine kiidukirjaga, edukamatele jagati magusad auhinnad ning kõige nutikamatele ka kinkekaardid. Enne koduteele minekut saime kõik maiustada kringliga.

Võistluse kokkuvõte: parim maakond oli sel korral Viljandimaa (väikse eduga Tartumaa ees), parimad klassid olid Tartumaa 5.kl ja 8.kl, Viljandimaa 6.kl ja 7.kl. Individuaalselt parimad 5.klass: Marten Kivend (Ülenurme Gümnaasium), Mattias Peetsalu (Kõrveküla Põhikool), Arthur Veidenberg (Nõo Põhikool); 6.klass:  Laas Kaasik (Pühajärve Põhikool) HURRAA 😊, Keira Kraner (Suure-Jaani Kool), Britta Maaten (Viljandi Paalalinna Kool); 7.klass: Oliver Viitmaa (Viljandi Jakobsoni Kool), Bert Kotsar (Viljandi Kesklinna Kool), Johan Lääne (Puhja Kool); 8.klass: Mirtel Kase (Viljandi Jakobsoni Kool), Kai Liis Tempel (Elva Gümnaasium), Kirke Marran (Nõo Põhikool). Õnnitlused ka juhendanud õpetajatele.

AITÄH kõikidele osalenud õpilastele ja õpetajatele. SUURED TÄNUD kõikidele, kes olid toeks ja abiks võistluse ettevalmistamisel ning läbiviimisel. Mõnele väiksele viperusele vaatamata loeme 3.mai kordaläinuks 😊

Võistlusega käib kaasas rändalbum, kuhu kantakse kõikide võitjate nimed. See rõõmus ja kaunis töö on meil veel teha 😊

Karin Järv
Pühajärve Põhikooli matemaatikaõpetaja

VAATA (Ringo Saar)

You may also like...