SEEMNETEST PORTREED

Tartu Ülikooli botaanikaaed kutsus läinud aasta lõpus õpilasi üles looma seemnetest kunstiteoseid. Otsustasime üleskutse vastu võtta ning valmistada koolipilt Pühajärve kooli õpilastest.

Esiti palusime kooliperel tuua tööks vajalikke seemneid. Meie palvele vastati aktiivselt ning kooli toodi suurel hulgal erineva suuruse ja värvusega seemneid. Jagasime need munakarpidesse ja otsisime majast kokku tööks vajalikud PVA-liimid ja pintslid.

Maagilisel kuupäeval 21.12.21 korraldasime koolis seemnete töötoa. Ülesandeks oli vanadele perfokaartidele (neid kasutasid teadlased info talletamiseks ajal, mil ei olnud veel guugeldamise võimalust)  teha oma portree. Iga õpilane 1.-9. klassini kujundas seemnetest oma näopildi. Kokku valmis 107 väga vahvat ja eriilmelist portreed. Valminud tööd jäid vaheajaks kuivama. Juhtus aga nii, et ka hiired tähistasid jõule, ning maiustasid 6. kl õpilaste tööde kallal. Polnud midagi parata, kuuendikud tegid oma tööd uuesti.

Perfokaartidel on teatavasti servades augud ja  seetõttu oli võimalik kõik tööd villase lõngaga ühendada. Paigutasime portreed kooliastmeti  ritta ja nii tekkis suur, kolmeosaline kunstiteos. Ühendamise töö võtsid enda kanda õpetajad Margit, Aili ja Pille. Riputamiseks vajalikud puitliistud ja pakkematerjali andis meie endine õpetaja Tarmo Rello.

Veebruarikuus toimus botaanikaaias laekunud töödest näitus ja meie ühislooming oli eksponeeritud koos teiste suurepäraste seemnetest kunstiteostega. Direktor oli väga uhke ja näitas kooliperele botaanikaaiast saadedud fotot.

Aitäh kõikidele õpilastele, õpetajatele ja lapsevanematele, kes kunstiprojekti valmimisel osalesid või seemnetega varustamisega kaasa aitasid!

Pille Kangur
Pühajärve Põhikooli bioloogiaõpetaja

Vaata pilte seemnete töötoast ja valminud kunstiteosest.

You may also like...