2. JA 4. KLASS ÕPPEKÄIGUL KARULAS

19. aprillil sõitsid 2. ja 4. klassi õpilased õppeprogrammile “Elamise viis Karulas”. Suurematele oli Karula rahvuspargi külastuskeskus tuttav juba esimesest klassist, noorematele  oli kõik uus.

Meid ootas programmijuht Helen. Alustuseks saime teada, mis on kultuuripärand. Läbi bingomängu selgus, et me kõik oleme selle edasikandjad. Aidas oli võimalus uurida vanu esemeid, mis seotud vilja- ja lambakasvatusega. Kõige suuremaks atraktsiooniks sai käsikiviga viljast jahu jahvatamine. Õppisime tundma erinevaid teravilju ja proovisime talulaste mänguasju.

Seejärel liikusime edasi järve äärde. Möödudes suitsusaunast saime teada, et parimaks vihaks on ikka kaseviht ja et saun oli vanasti elu alguse ja lõpu koht. Järve ääres uurisime binokliga linde. Meil õnnestus näha ka haruldast musta toonekurge kõrgel üle järve liuglemas. Mõõtsime vee temperatuuri ja suundusime mööda kallasrada metsa. Metsas tutvusime erinevate ravimtaimedega, nägime lindude-loomade tegutsemisjälgi ning kuulasime luuletust rähnist. Elevust tekitas tunnetusmäng, kus nägemismeele asemel tuli hoopis haistmis-, kuulmis- ja kompimismeelt kasutada.

Tagasi bussi juurde jõudes olime väsinud, kuid päevaga rahul. Tänasime oma giidi ning lubasime, et juuni alguses tuleme tagasi. Siis küll juba metsakooslusi uurima.

Tore on õues õppida!

4. klass ja õp Krista

VAATA (Krista Sumberg)

You may also like...