5.KLASSI ÕPPEKÄIK ALAM-PEDJA LOODUSKAITSEALALE 02.05.2023

Meie käisime täna Selli-Sillaotsa õpperajal. Me käisime mööda metsa jalutamas ja vaatasime erinevaid taimi. Käisime ka Suuretüki vahitornis vaatamas, kuid ma ise ülesse ei julgenud minna. Mingi hetk tulid ka laudteed ja enamus kohtades oli ikka külgedel vett ka. Need mulle väga ei meeldinud, sest kartsin, et kukun sisse. Muidu oli väga tore, natuke väsitav aga kõik jäid terveks ja saime värsket õhku hingata.
Lisette

Käisime klassiga Alam-Pedja loodusrajal matkamas. Kartsime, et ilm on külm. Panime päris soojalt riidesse. Kuid lõppude lõpuks selgus, et hakkas isegi palav. Loodus oli väga kena ja ilm ka. Oli küll tuuline aga polnud väga viga, sest päike paistis. Saime süüa jõhvikad, ning tegime pärast väikese pikniku. Oli väga kena ning olen väga rahul, et seal käisime.
Mirtel

Käisime klassiga Selli-Sillaotsa matkarajal õppekäigul. Alguses arvasin, et see on täiesti tavaline õppekäik kus me lihtsalt jalutame laudteedel, kuid see oli palju põnevam rada kui arvasin. õppisin, et jõhvikad ei kasvagi püstiselt, vaid roomavad kasvavad mööda maad. Mulle meeldis see, et vihma ei sadanud ja oli ilus ning päikseline päev. Mulle ei meeldinud see, et matkarada nii kiiresti lõppes, oleksin tahtnud kindlasti veel õppida ning jalutada.
Madli

Me käisime Selli-Sillaotsa õpperajal.
Hommikul sõitsime me bussiga sinna, sõit kesti üle 1h. Kohale jõudes mängisime ühte mängu. Siis läksime edasi ja käisime ühe vaatetorni otsas.
Lõpus lahendasime ühte lehte ja päev sai läbi. Minu arust oli tore päev.
Rauno

Me käisime täna klassiga soos.Me nägime väga palju erinevaid taimi ja saime maitsta ka jõhvikaid, mis olid päris hapud. Käisime ka Selli- Sillaotsa vahitornis ja vaatasime ilusat vaadet. Me õppisime palju asju, näiteks et sookail on natuke mürgine aga sellel on hea lõhn. Me õppisime veel palju erinevaid sootaimi. Mulle meeldis, et seal oli hea rahulik ja see loodus oli väga ilus. Mulle ei meeldinud, et seal oli prügi maas.
Victoria

Me käisime oma klassiga Laeva soos matkal. Me läksime sinna bussiga. Kui me kohale jõudsime, siis oli meil giid, kes juhatas meid läbi soo. Vahepeal olime läbi käinud vahitornist ja Maatskingu saarelt. Siis tegime peatuse ja lahendasime ülesandeid. Ja siis läksime bussiga tagasi. Mulle meeldis see matk.
Margo

Me käisime klassiga täna Alam-Pedja looduskaitsealal Selli-Sillaotsa matkarajal. Matkaraja pikkus oli 4,7 km.
Me nägime erinevaid taimeliike. Ma õppisin, et sootüüpe on kolm. Mulle meeldis see, et ilm oli ilus.
Päev oli tore, kuid väsitav.
Sandra

Käisime klassiga Laeva soos. Seal tutvusime Selli-Sillaotsa õpperajaga. Kõndisime mööda laudteed. Meid juhatas tore giid. Soo oli huvitavalt värviline. Mulle meeldis, et soos oli väga vaikne. Sain teada, et soo on looduses väga vajalik, näiteks puhastab ja hoiab magedat vett, leevendab üleujutusi jne.
Anna

Ma õppisin uusi taimi tundma. Näiteks, mulle jäi meelde hanevits. Mulle meeldis see, et sai kõndida laudisteel. Mulle ei meeldinud see ülesanne lõpus. Klassiga oli tore seal käia.
Merelle

Me käisime klassiga Selli-Sillaotsa õpperajal. Kõige rohkem meeldis mulle Suurtüki vaatetorn. Õppisin paari uut taime tundma. Tuuline ilm ainult ei meeldinud. Matku võiks isegi rohkem olla. Alati õpin miskit uut juurde!
Gerti

Algul, kui me bussis sõitsime, oli üsna tore olla, sest sai teiste poistega rääkida. Matkarada oli küllaltki pikk ja põnev. Mulle meeldis sealjuures ka see, et giid õpetas ja näitas meile erinevaid taimi. Tore oli ka käia soos laudteel ja õues olla. Sellel matkal sain ma teada erinevaid fakte soode kohta, õppisin mõne uue taime nime ja sain natuke rohkem õues olla kui muidu. Mulle meeldis sellel õpperetkel käia.
Laas

You may also like...