TÖÖTOAD VALGA GÜMNAASIUMI ÕPILASTE JUHENDAMISEL

18.veebruaril osalesid 6.-9.kl õpilased töötubades, mida juhendasid Valga Gümnaasiumi õpilased (Tambet Kuus, Kaspar Kann, Juulia Paulson ja Greete Loore Rimm). Veganliha (seitan) valmistasid 6.-7.klass ja külmkuivatuse ning musta jäätise valmistamisega tegelesid 8.-9.klass. Töötoad toimusid teise ja kolmanda tunni ajal. Õpilased jaotati rühmadesse ning anti kätte juhised ja vahendid. Veganliha valmistamisel tuli alustada veest ja jahust koosneva taina sõtkumisega. Taina kerkimise ooteajal rääkisid noored juhendajad oma koolist ning sellest, miks veganliha hea on. Saime teada, et inimene tarbib päevas liiga palju liha, mis koormab südant, maksa ja neere. Järgnevalt tuli teha taina pesemine, vormimine õhukese kotleti sarnaseks ja keetmine, kõige lõpus praadimine ja maitsestamine. Kui veganliha valmis sai, siis lõikasime tükkideks, et kogu tiim saaks maitsta. Maitse kohta oli erinevaid arvamusi. Osadele maitses väga hästi, öeldi et “tõesti liha maitsega, kuid konsistents polnud päris sama”. 

Kokkuvõttes oli huvitav ja väga lahe. AITÄH Valga Gümnaasiumi õpilastele vahvate töötubade eest 🙂

7.klassi mõtted koondas õpetaja Karin
VAATA (Pille Kangur)

You may also like...