KONTSERT LÕÕTSAVÄGILASED JA EV102 AKTUS

Teise trimestri viimase päeva juhatas sisse Lõõtsavägilaste (Andres Eelmaa, Ott-Mait Põldsepp, Tobias Tae, Rasmus Kadaja) koolikontsert. Kontserdil tutvustati lõõtspilli eelkäijaid ja kust on tulnud nimetus ,,Teppo lõõts”. Nimetus tuleneb sellest, et selle lõõtspilli tüübi oli aretanud Võrumaa pillimeister August Teppo, lisaks on see populaarseim lõõtspilli tüüp. Omal ajal oli August teinud 200 pilli, neist on säilinud 30. Lõõtsavägilaste muusika on peamiselt pärimuslik, aga siiski on leida teiste stiilide mõjutusi. Koolirahvas võttis kontserdi vastu ülima rõõmuga ja olid väga kaasatud kontserdisse. Eriti viimase looga, kus kõik ühes taktis kätega kiikusid.

Pärast seda tempokat kontserti toimusid mõned lühendatud tunnid, söömine ning olimegi valmis kätlemistseremooniaks. See toimus juba teist aastat ning seekord kätlesid kõik klassi õpilased, mitte ainult klassiesindaja nagu eelmisel aastal. Sel aastal on presidendiks Tuule-Liis Jaagant ja asepresidendiks Sonja Nämi. Aktuse korraldas 9.klass ja nende poolt oli valmistatud Eesti vabariigi teemaline näidend, kust kõik alguse sai. Aktusel sai kuuldud ka erinevaid etteasteid nooremate klasside poolt. Vanematest klassidest esines lauluga ,,Kõnnin Eestimaa külas” 8.klass (kolm korda kaks varest). Lõpetuses tänas direktor Miia Pallase koostöö eest erinevaid toetajaid ja koostööpartnereid!

Nii lõppes kooli selleaastane Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine, eriti tore oli päeva algus, mis pani hoo sisse üritusele!

Ander Alliksaar
8.klass
VAATA (Ander Alliksaar)

You may also like...