SEPA JUURES KÄIK

Kolmapäeval, 12.veebruaril, 5.tunni ajal alustas 7.klass kooli juurest sõitu Ketta talu poole. Meie klassil oli plaanis minna sepp Mart Salumaad külastama.

Kui jõudsime kohale, võtsid meid soojalt vastu sepp Mart ja tema abikaasa Leena. Alguses läksime lõkkeplatsi juurde, kus tegime üles mõnusa väikese lõkke. Sepa abikaasa oli valmistanud meile igasugu erinevaid pannkoogitaignaid: sibula-, valge jahu-, mitmeviljataigen. Saime endale ise lõkkel küpsetada Mart Salumaa tehtud pannidega pannkooke, mis olid tõesti maitsvad. Samal ajal, kui sõime, rääkis sepp meile veel vanadest Viikingite leidudest ja üldse sepa elust.

Kui kõigil olid kõhud täis, võtsime suuna sepikoja poole. Seal rääkis ja näitas ta meile, kuidas sepa töö käib ja valmistas ka meile mõned asjad: vanaaegse huvitava nagi, naelast roosi, mille sai endale õpetaja ja sellele pandi veel ka pael külge, et seda saaks kaela riputada, ja veel ühe kaelaehte, mille hiljem loosisime klassis välja. Rõõmsaks võitjaks osutus Mathias.

Ja siis oligi meil aeg ära minna, kuna buss jõudis kohale ja koolipäev hakkas läbi saama. Aga see oli igatahes huvitav ja tore käik.

Paula Puksov
7.klass

You may also like...