TANKLA ÕPILASMALEV 2019

Tankla õpilasmalev on lühidalt öeldes töökogemuse saamine, millega kaasneb ametlik raha ning uued sõbrad. Üritus kestis 8.juulist kuni 19.juulini, minu malevaks sai Taheva rühm, mis oligi mõeldud laulu- ja tantsupeolistele oma ajagraafiku poolest. Tuli teha värvimist, puude ritta ladumist, seinte küürimist ning lihtsalt puhastamist. Esimesed päevad tundusid väga rasked. Ega see ei olegi kerge, kui ei ole harjunud päevas 6 tundi töötama, eriti oli seda tunda puude riita ladumises. Veel oli killustiku vedamine, mis oli suhteliselt raskeks tehtud, kuna pidi seda riisuma kokku ning auke polnud seal juba ammu korda tehtud – lisaks see kõik toimus kõige vihmasemal päeval.

Laupäeval-pühapäeval toimusid maleva kokkutulekud, kus olid pidevalt erinevad võistlused. Kokkuvõttes saavutas Taheva  rühm kolmanda koha üheksast, mis oli igati positiivne. Spordipäeva ülesanneteks oli kummikuvise, video oma malevast, malevalaul, näidend, keti moodustamine, jooksmine ja orienteerumine koos piltidega, kus pidi kujutama erinevaid töid. Disko kestis kella 1-ni, oli väga lõbus, aga pärast oldi ikka täiega väsinud.

Jõuame nüüd tagasi töö juurde, järgmise nädalaga lisandus okste vedamine metsast, trepi värvimine ning kuna trepivärv ei ole veepõhjal tehtud, siis oli ilmselge, et peavalu oli kiire tulema, eriti kui ei ole akent, mis lahti käib. Lisaks tegime veel grilliõhtuid ning saime tankla poolt seiklusraha, mille eest läksime Valga bowlingusse ning pärast sööma. Koju jõuti tollel õhtul jällegi väga hilja, mille tõttu oli raske järgmisel päeval töötada.

Kokkuvõttes oli malev väga väsitav, aga sain selle, mille pärast ma ka sinna tulin ehk raha ning kogemusi.

Ander Alliksaar
7.klass

VAATA (Ander Alliksaar)

You may also like...