6.KLASS KEAT – PROGRAMMIS

2018/2019. õppeaastal osalesid Pühajärve Põhikooli 6.klassi õpilased Kaitseliidu Valgamaa maleva poolt organiseeritud programmis “Kaitse end ja aita teist” (KEAT). Programm toimus sel aastal juba 10. korda. Õpilased said kooli kutsutud esinejatelt teadmisi erinevate võimalike ohuolukordade kohta ja õppisid, kuidas kaitsta ennast ja aidata hätta sattunud kaaslasi.

Õpetusi käisid jagamas Pääasteameti, Kaitseliidu, Politsei, Maanteeameti, Keskkonnaameti, Punase Risti ja Arenguagentuuri spetsialistid.

6. ja 7.juunil kogunesid Valgamaa 10 kooli 6.klasside võistkonnad (14 võistkonda, 109 õpilast) Marja tallu, et omandatud oskusi ja teadmisi proovile panna. Kokku toimus 14 töötuba, milles tuli 15 minuti jooksul lahendada ette antud ülesanded. Rõõm oli näha, et lapsed olid hoolikalt tähele pannud ja oskasid oma teadmisi edukalt rakendada.

Päev oli väga kuum ja päikeseline ning osalejate suureks rõõmuks kasteti soovijaid  vahepeal voolikust märjaks. Pärast 14 punkti läbimist toimus väike isetegevusõhtu, kus iga kooli võistkond etendas ühe punktiga seonduvat. Õhtul said õpilased järele jäänud energiat diskol maha laadida.

Teisel päeval pärast vahvat ööbimist telkides tänasid korraldajad kõiki osalejaid ning autasustasid kolme enim punkte teeninud võistkonda: III koha saavutas Puka Keskkool, II koha Valga Põhikooli 6.a ja I koha Pühajärve Põhikooli võistkond! Olime selle üle väga rõõmsad ja õnnelikud!

Lastele jäi laagrist kõige enam meelde kanuusõit, tule kustutamine, autoavarii simulatsioon, lõhkeainete tuvastamine ja binokliga maastikult matkal vajalike esemete otsimine.

Loodan, et KEAT-programm jätkub ka järgnevatel aastatel.

Lembi Oja
6.klassi klassijuhataja

PILT on võetud SIIT

You may also like...